Ferguson'da iki polis memuru vuruldu
Ajanslar

ABD'de18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'un polis tarafından öldürülmesinin ardından haftalarca süren protestolara sahne olan Ferguson kentinde, polis merkezinin önünde düzenlenen gösteri sırasında iki polis vuruldu.

Ferguson'da iki polis memuru vuruldu

BİRİ YÜZÜNDEN BİRİ OMZUNDAN YARALANDI

Vurulan polis memurlarından birinin yüzünden, diğerinin omzundan yaralandığı bildirildi. St. Louis Polis Şefi Jon Belmar, düzenlediği basın toplantısında, 32 yaşındaki polis memurunun yüzünden, 41 yaşındaki memurun da omzundan vurulduğunu, polislerin, hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Belmar, polis memurlarına kimin ateş ettiğinin henüz belirlenemediğini belirtti.

4-5 EL ATEŞ AÇILDI

Emniyet Müdürü Thomas Jackson'un istifasını yeterli bulmayan ve idari yetkililerin de istifasını talep eden göstericiler arasındaki görgü tanıkları, 4-5 el ateş açıldığını, silah seslerinden 30 saniye sonra polislerin yere düştüğünü gördüklerini ifade etti.

Ferguson'da iki polis memuru vuruldu

BAKANLIK RAPORUNDAN SONRA İSTİFA ETTİ

Ferguson'da son günlerde düzenlenen protestolarda emniyet müdürü Thomas Jackson'un istifası talep edilmiş fakat Jackson bu çağrılara direnmişti.

Adalet Bakanlığı olayların ardından bir sivil haklar soruşturması başlatmış ve "rutin bir şekilde ırkçı davranıldığı" sonucuna varmıştı. Bakanlığın raporu kapsamında Jackson'un da aralarında bulunduğu bazı polis yetkilileri istifa etti.

GÖSTERİCİLER İSTİFAYI YETERLİ BULMADI

Jackson'un istifasını yeterli bulmayan göstericiler, Ferguson Polis Merkezi'nin önünde toplanarak vali ve belediye başkanının da aralarında bulunduğu idari yetkililerin istifasını istedi.

Ferguson'da iki polis memuru vuruldu