Hong Kong, 59 kişilik kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdi

Asya ülkeleri, enkaz altında yürütülen arama kurtarma çalışmaları için seferber oldu.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye destek ekibi gönderdi.

59 kişilik ekip seferber edildi

Hong Kong kamu yayın kuruluşu RTHK'nin haberine göre, 59 kişilik arama kurtarma ekibi, dün gece saatlerinde Hong Kong Uluslararası Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçuşuyla İstanbul'a hareket etti.

Hong Kong Yangın Hizmetleri Bakanlığı Şehir Arama ve Kurtarma Timi'nden 49 kişinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı, Güvenlik Bürosu ve Göçmenlik Dairesi görevlilerden oluşan ekibe, İtfaiye Teşkilatı Başkan Yardımcısı Yiu Men-yeung'un önderlik ettiği belirtildi.

8 ton araç ve malzeme taşındı

Beraberinde enkaz keski makineleri ve dedektörlerin de aralarında olduğu 8 ton araç ve malzemeyi afet bölgesine taşıyan ekip, Türkiye'deki yetkililerin yönlendirmesiyle arama kurtarma faaliyetlerine destek sağlayacak.

Türkiye'nin Hong Kong Başkonsolosu Peyami Kalyoncu, havalimanında ekibi uğurlarken şükranlarını ifade ederek, "Hepsine bol şans diliyorum. Zaman çok değerli, bölgedeki hava şartları elverişsiz. İşleri kolay olmayacak ama yine de onlardan iyi haberler duymayı umuyoruz." dedi.

"Değerli desteği daima hatırlayacağız"

Başkonsolos Kalyoncu, Türkiye'nin, Hong Kong hükümetinin Çin hükümeti ile koordinasyon içinde sağladığı değerli desteği daima hatırlayacağını ifade etti.

Hong Kong Baş Yöneticisi Vekili Eric Chan ile Güvenlik Bakanı Chris Tang da ekibi uğurlamak üzere havalimanında hazır bulundu.