İngiltere Başbakanı Sunak, depremzedeler için yardım malzemesi paketledi

İngiltere, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'ye arama kurtarma ekibi ve sağlık personeli gönderdi.

Londra yönetimi ayrıca, Türkiye ve Suriye'ye 5 milyon sterlinlik yardım yapacağını duyurdu.

Depremzedeler için düzenlenen kampanyaya katıldı

Atılan adımların ardından İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, University College London (UCL) Türk Öğrenci Birliği'nin, depremzedelere yönelik yardım kampanyasına katıldı.

Öğrencilerin yardım malzemelerini tasnif etmesi ve paketlemesine yardım eden Sunak, şapka, atkı ve battaniye bağışı da yaptı. Çalışmalarla ilgili övgüde bulunan Sunak, şöyle konuştu:

Sunak paketlemeye yardım etti

Türkiye'deki ve Suriye'deki bu korkunç trajediden etkilenenlere yardım etmek için hayati malzemeleri bir araya getiriyorlar. Kıyafetleri, battaniyeleri, özellikle de çocuklar için, tıbbi ekipman ve malzemeleri paketliyoruz.

"Bir baba olarak..."

Yıkımın boyutunun anlamanın kolay olmadığını vurgulayan Sunak, yaşananlara dikkati çekti:

Neredeyse 20 bin insan hayatını kaybetti. Şehirler yıkıldı. Bir baba olarak herkesin, çocuklarını, bebeklerini molozların arasında bulmaya çalışan ailelerin durumunu gördüğünden eminim.

İngiltere Başbakanı, Türkiye'ye yardım etmek için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

200 koli yardım malzemesi toplandı

UCL Türk Öğrenci Birliği Başkanı Eda Yıldırımkaya da kampanya kapsamında 200 koli yardım malzemesi topladıklarını ifade ederek şöyle dedi:

Başbakan da bize çok iyi kalitede bereler, battaniyeler ve eldivenler bağışladı. Eminim ki birilerini sıcak ve güvende tutacaktır. Ayrıca bizi yaptıklarımızdan dolayı da tebrik etti.

Öğrenci Togay Ata Gökalp de Başbakan Sunak'ın ziyaretinin moral verici olduğunu belirterek, "Bizi daha fazlasını yapmaya teşvik etti." değerlendirmesini yaptı.