Küba'da ilk mescid açıldı
Ajanslar

2

Güney Amerika ülkesi Küba'da hiç cami bulunmadığı için Ramazan ayında geniş bir mekanda cemaatle namaz kılamayan Müslümanlar için mescid açıldı. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından açılan mescidi,  cami yapılana kadar hizmet vermesi bekleniyor.

CAMİ TAMAMLANINCAYA KADAR AÇIK

Konuyla ilgili açıklama yapan TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Küba’da ramazan ayında Müslümanların ibadetlerini yerine getirmeleri için bir mescit açıldığını ve bu mescidin TDV'nin katkılarıyla Küba’ya yapılacak olan cami tamamlanana kadar açık olacağını söyledi.

Küba'da ilk mescid açıldı

KÜBA'DAKİ MÜSLÜMANLAR İLK KEZ BİR MEKANDA TERAVİH NAMAZI KILABİLDİ

Küba'nın, Havana kentinde tarihi bir mekanı mescit için tahsis ettiğini belirten Palakoğlu, Ramazan ayında buradaki Müslümanların ilk kez bir mekanda teravih ve cuma namazlarını kılabildiklerini söyledi. Tahsis edilen bu mekanın 200 metrekare olduğunu ve Küba’da yapılması planlanan caminin açılışına kadar hizmet vereceğini belirten Palakoğlu, inşa edilecek caminin yer tahsis işleminin bittiğini, projelendirme ve teknik hazırlıklarla ilgili sürecin de başladığını kaydetti.

Küba'da ilk mescid açıldı

Küba’da yerli Müslümanların daha önce namaz kılabilecekleri bir mekanın olmadığını kaydeden Palakoğlu, sadece diplomatların gidebildiği eski müzenin içinde bir yerin bulunduğunu hatırlattı.

Küba'da ilk mescid açıldı