Libya, Arap Birliği'nin düzenlediği toplantıyı reddetti
AA

Arap Birliği Genel Sekreterliği, geçen cuma Mısır'dan, Libya'daki gelişmeleri müzakere etmek için olağanüstü toplantı çağrısı talebinin geldiğini açıklamıştı.

Libya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da Kahire yönetiminin söz konusu toplantıya ilişkin Libya hükümeti ile istişarede bulunmadığı, bu nedenle oturumun genel teamüllere aykırı olduğu ifade edilmişti.

"BİRLİĞİN TÜZÜĞÜNE AYKIRI"

Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Kablavi, konu hakkında bir açıklama yaparak, Arap Birliğinin düzenlediği Libya konulu toplantıyı, "Arap Birliği Sekreterliği'nin örgütün iç tüzüğüne aykırı olarak oturum vaktini belirlemesi" nedeniyle reddettiklerini bildirdi.

Kablavi yaptığı açıklamada, Kahire'nin talebi üzerine Arap Birliğinin olağanüstü oturum kararının incelendiğini ve oturumun reddedildiğini belirtti.

Arap Birliği Genel Sekreterliği'nin örgütün iç tüzüğüne aykırı olarak oturum vaktini belirlediğini ifade eden Kablavi, Arap Birliğinin sistemine bağlı kalınması çağrısı yaptı.

Libya, Arap Birliği'nin düzenlediği toplantıyı reddetti

OTURUM YARINA ERTELENDİ

Öte yandan, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Zeki el-Emin de bugün yapılması planlanan Libya oturumunun, teknik hazırlıkların tamamlanması ve heyetlerin katılımının sağlanması için yarına ertelendiğini bildirdi.

Libya, Arap Birliği'nin düzenlediği toplantıyı reddetti

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)