Libya: Türkiye'yle iş birliğinin devamlılığı kaçınılmaz

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile deniz yetki anlaşmasına imza atan Libya, her fırsatta Ankara ile iş birliğinin önemine vurgu yapıyor.

İki ülke arasında imzalanan anlaşma, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da tescil edildi.

Türkiye ile birlikte Doğu Akdeniz'deki hak ve çıkarlarını korumak isteyen Libya'dan yeni bir açıklama geldi.

Dibeybe'den Türkiye mesajı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkesinin Türkiye ile ekonomik, siyasi ve askeri alanlardaki iş birliğinin sürmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Başbakan Dibeybe'nin medya ofisinden yapılan açıklamaya göre, Dibeybe, Türkiye’nin Trablus Büyükelçiliği Askeri Ateşesi Tevabil Menekşe'nin görev süresinin sona ermesi sebebiyle, Büyükelçi Kenan Yılmaz ve Ateşelik çalışanlarını kabul etti.

"İş birliğinin sürmesi kaçınılmaz"

AA'nın haberine göre, "Türkiye ile ekonomik, siyasi ve askeri alanlarda iş birliğinin sürmesi kaçınılmaz." diyen Dibeybe, çalışma süresi boyunca olumlu işbirliğinden dolayı Menekşe'ye teşekkür etti.

Türkiye ile Libya arasında güçlü tarihi bağların yanı sıra iki güvenlik, askeri ve ekonomik alanlarda çok sayıda anlaşma bulunuyor.

Libya: Türkiye'yle iş birliğinin devamlılığı kaçınılmaz

"Libya'nın hakkını garanti altına alıyor"

Libya Başbakanı Dibeybe, daha önceki açıklamasında, "Türkiye ile yapılan anlaşma, Libya'nın Akdeniz'deki denizcilik ve ekonomik hakkını garanti altına alıyor." demişti.

"Başka bir devlet ele geçiremez"

Ülkesinin Türkiye ile yaptığı anlaşma ile ekonomik hakkını aldığını kaydeden Dibeybe, "Libya, bu anlaşmayla ekonomik hakkını aldı. Bu, Libyalıların hakkı. Asla başka bir şahıs ya da devlet bunu ele geçiremez. Genel bir koordinasyon olmasını temenni ederiz ve tüm ülkelerin razı olmasını isteriz." ifadelerini kullanmıştı.