Lindsey Graham: Yeni 11 Eylül ihtimali tavan yaptı
ensonhaber.com

ABD'nin önde gelen Cumhuriyetçi senatörlerinden Lindsey Graham, Başkan Joe Biden yönetiminin Afganistan'dan çekilme biçimine tepki gösterdi.

Ülkesindeki 11 Eylül 2001 saldırılarını hatırlatan Graham, Biden'ın azledilmesi gerektiğini savundu.

GRAHAM'DAN SALDIRI UYARISI

Graham, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesi nedeniyle "11 Eylül 2001'de yaşananlara benzer şekilde daha fazla terör saldırısı ihtimalinin" yüksek olduğunu söyledi.

ABD ordusunun çekilme sürecinin son aşamasına girdiği bir dönemde Afganistan'da daha korkunç tabloların ortaya çıkacağı görüşünü paylaşan Graham, şu ifadeleri kullandı:

"YENİ 11 EYLÜL İÇİN KOŞULLARI OLUŞTURDUK"

"Bizimle cesurca savaşan binlerce Afgan müttefiki ardımızda bırakıyoruz. Yüzlerce Amerikan vatandaşını geride bırakıyoruz. Başka bir 11 Eylül ihtimali tavan yaptı. Drone saldırıları DEAŞ'ı parçalamayacak. DEAŞ militanlarının sayısı ikiye katlandı. Müttefiklerimize sırtımızı döndük. Yeni bir 11 Eylül için koşulları oluşturduk."

Lindsey Graham: Yeni 11 Eylül ihtimali tavan yaptı

"ÖLÜMCÜL DÖNEME GİRDİK"

"Ülkemize yapılacak bir saldırı konusunda daha önce hiç olmadığı kadar endişeliyim." diyen Cumhuriyetçi senatör, Biden'ın ABD'nin Afganistan'daki savaşı askerleri çıkararak sona erdirdiği yönündeki argümanını reddetti, aksine ülkenin yeni bir "ölümcül döneme" girdiğini iddia etti.

Lindsey Graham, şunları dile getirdi:

"AFGANİSTAN'DAKİ SAVAŞ BİTMEDİ"

"Biz bu savaşı bitirmedik. Başkan Biden, Afganistan'ı gelecekteki başkanların gündeminden çıkarmak istediğini söyledi ama tam tersini yaptı. Önümüzdeki 20 yıl boyunca Amerikan başkanları bu felaket ve Afganistan ile uğraşacaklardır. Savaş bitmiş değil. Yeni bir ölümcül bölümdeyiz."

Lindsey Graham: Yeni 11 Eylül ihtimali tavan yaptı

"BIDEN GÖREVDEN AZLEDİLSİN"

Afganistan'dan geri çekilme yöntemi nedeniyle Biden'ı hedef alan Graham, "Başkan, birçok sonuçla karşılaşmalı." dedi.

Graham, bunlar arasında görevden azledilme seçeneğinin olması gerektiğini öne sürdü.