Meksika Savunma Bakanlığı, Proteo’nun anısına video paylaştı
DHA

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yaşanan deprem felaketinin ardından dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri bölgeye gelerek kurtarma çalışmalarına katıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Meksika’dan gelen ekibin köpeği Proteo sosyal medyada gündem olmuştu.

Enkaz altında kaldı

Kentsel arama kurtarma yapmak üzere yetiştirilen Meksika Savunma Bakanlığı’na bağlı ekiplerin arama kurtarma köpeklerinden Proteo, Türkiye’deki görevi sırasında yaşama veda etmişti.

"Görevini tamamladın Proteo"

Hem Meksika hem de Türkiye’de halkın sevgisini kazanan Proteo’nun ardından Meksika Savunma Bakanlığı, köpeğin eski görüntülerinden bir derleme videoyu "Çok teşekkür ederiz şampiyon! Görevini tamamladın Proteo." mesajıyla birlikte paylaştı.

Türkiye’de ara vermeden çalışan Meksikalı ekipler, dün itibariyle ülkelerine dönmüş ve havalimanında Proteo için tören yapılmıştı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)