Moody's'ten Türk bankalarıyla ilgili yeni karar
AA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, son yayınlanan Türkiye analizinde yeni ekonomi ekibinin, para ve maliye politikasının yönünü kademeli olarak düzeltmeye başladığını belirtmişti.

Kuruluşun analizinde, ortodoks politikaların sürmesi ve dengesizliklerin azalmasıyla görünümün pozitife dönebileceği ve not artışı olabileceği kaydedilmişti.

Yayınlanan analizin ardından bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Negatiften durağana çevrildi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi.

Moody's'in açıklamasında, "Türk bankaları için faaliyet ortamı zorlu ve değişken olmaya devam etmektedir." dendi.

Açıklamada, ekonomik büyümede beklenen yavaşlama ve yüksek seyretmeye devam eden enflasyon nedeniyle notun aşağı çekildiği kaydedildi.

Açıklama geldi

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bununla birlikte, hükümetin politika yapımında Ortodoksluğa dönmek için attığı ilk adımlar Mayıs 2023'teki seçimler Türk bankaları için faaliyet koşullarını destekleyici niteliktedir. Çok yüksek enflasyon, daha yüksek vergiler ve liranın değerinin daha da düşmesi tüketici harcamalarını ve borçluların geri ödeme kapasitesini zayıflatarak bankaların varlıklarını baskı altına alır. Döviz kurunda değer kaybı ve 2022'ye kıyasla daha yavaş olmakla birlikte kredi hacminde genişleme, görünüm döneminde sektörün sermaye yeterliliğini zorlayacaktır. Kârlılık normalleşecek 2022'de kaydedilen zirvelere kıyasla azalmış olsa da yine de güçlü kalmaya devam etmektedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)