Rus barış gücü Karabağ'a gitmeye başladı
AA & Ensonhaber

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkesin başladığını duyurdu.

Putin, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında bu gece 00.00'dan (TSİ) itibaren ateşkes başladı. Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacaklar." dedi.

RUSYA BARIŞ GÜÇLERİNİN KONUŞLANDIRILMASI KARARI

Buna göre, Dağlık Karabağ'daki temas hattı ve Karabağ'ın Ermenistan ile bağlandığı koridorda Rusya barış güçleri konuşlandırılacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Kelbecer 15 Kasım, Ağdam rayonu 20 Kasım, Laçin ise 1 Aralık'a kadar Azerbaycan'a geri verilecek." diye konuştu.

Rus barış gücünün Karabağ'a gitmeye başladı ViDEO

RUS ASKERLERİ KARABAĞ'A GÖNDERİLDİ

Bölgeye Rus barış güçleri konuşlandırılmasını öngören anlaşma kapsamında Rus ve Türk askerlerden oluşan denetim merkezi de oluşturulacak.

Rus askerleri, anlaşmanın ardından "Barış Gücü" olarak Karabağ'a gitmeye başladı. Görüntülerde, Rus askerlerinin uçağa bindiği anlar yer aldı.

1960 ASKER, 90 ZIRHLI VE 380 ARAÇ

Aliyev, Dağlık Karabağ temas hattı ve Laçin koridorunda Rus barış gücünden hafif silahlı 1960 asker ve 90 zırhlı personel aracı konuşlanacağı bilgisini paylaştı.

Rusya Savunma Bakanlığı da Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan anlaşma gereği Dağlık Karabağ’a yerleştirilecek Rus barış gücü birliklerinin yola çıktığını duyurdu.

Ulyanovska Havaalanı'ndan İl-76 model askeri kargo uçaklarıyla 1960 asker, 90 zırhlı ve 380 araçtan oluşan Rus barış gücünün Dağlık Karabağ’a gönderildiği belirtildi.

Rus barış gücü Karabağ'a gitmeye başladı

GÖZLEM NOKTALARI KURULACAK

Merkez Askeri Bölgesi'nden 15. motorize birliklerin bölgeye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, Rus askeri birliklerinin, tarafların anlaşmalara uyumunu izleyeceği, Dağlık Karabağ'daki temas hattı ve Laçin koridoru boyunca gözlem noktaları kurulmasının planlandığı hatırlatıldı.

3 İL BOŞALTILACAK

Anlaşmaya göre, Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacak, Ermenistan, işgal altında tuttuğu Laçin, Kelbecer ve Ağdam illerini ay sonuna kadar boşaltacak.

Rus barış gücü Karabağ'a gitmeye başladı