Rusya-Ukrayna arasındaki ikinci müzakere ertelendi
ensonhaber.com

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki işgalinde 7'nci güne girildi...

Rus ordusu ülkedeki birçok bölgeyi ateş altına alırken, Ukrayna ordusu saldırılara karşılık vererek direniş mücadelesini sürdüyor.

Vladimir Putin, peş peşe yapılan ateşkes çağrılarının ardından Ukrayna'yla müzakere masasına oturma kararı alırken, ilk görüşme 28 Şubat'ta gerçekleşti.

Rusya ve Ukrayna heyetleri, Belarus'un Ukrayna sınırındaki Gomel bölgesinde bir araya geldi.

Kritik görüşmede, Kiev yönetimi tarafından Donbas ve Kırım dahil olmak üzere Rusya'nın Ukrayna topraklarından çekilmesi ve ateşkesin başlatılması talep edildi. Görüşmeden ise ikinci müzakere kararı çıktı.

GÖRÜŞME ERTELENDİ

Söz konusu görüşmenin bugün yapılması planlanırken, konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

TASS, Ukrayna-Rusya müzakeresinin ertelendiğini duyurdu. Müzakerenin yeni tarihine ilişkin bir bilgi ise henüz paylaşılmadı.

Rusya-Ukrayna arasındaki ikinci müzakere ertelendi

KREMLİN: BU AKŞAM GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Öte yandan Kremlin'den yeni bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, müzakerelere ilişkin bazı çelişkili açıklamalar yapıldığına dikkati çekerek "Heyetimiz orada olacak ve akşam saatlerinde müzakerelere başlamak için hazır bulunacak." dedi.

Dmitriy Peskov, müzakerelerin sonucuna ilişkin yorum yapmaktan kaçınarak, "Böyle tahminlerde bulunmayacağım, kahin değilim. Şu anda Ukraynalı müzakerecilerin gelip gelmeyeceğini öngörebiliriz. Umalım ki bu gerçekleşsin." diye konuştu.

Sözcü Peskov heyetin müzakereler için nerede beklediğine ilişkin soruya yanıt vermedi. Rusya'ya yönelik yaptırımları "düşmanca" diye niteleyen Peskov, "Rus ekonomisi şu anda ciddi bir baskı altında, ciddi bir darbe diyebilirim. Bir güvenlik payımız ve planımız var. Yoğun çalışmalar sürüyor. Ayaklarımız üzerinde sağlam duracağız." ifadesini kullandı. Peskov, Rusya'ya yönelik yaptırımların boyutu göz önüne alındığında, sert ve net şekilde hareket etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

SERGEY LAVROV: ABD İSTEĞİYLE ERTELENDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Lavrov, bugün Belarus’ta gerçekleşmesi planlanan müzakerelerinin ertelenmesi kararının ABD’nin emriyle alındığını belirterek, "Ukrayna, görüşmeleri ABD’nin emriyle erteliyor. Rusya ve Ukrayna taraflarının 2’inci görüşmelerinin bugün gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz net değil." dedi.

UKRAYNA: TARİH BELLİ DEĞİL

Ukrayna'dan yapılan açıklamada da "2. görüşmenin tarihi belli değil" denidi.

Rusya-Ukrayna arasındaki ikinci müzakere ertelendi