Rusya Ukrayna'ya heyet gönderiyor

Rusya Ukrayna'ya heyet gönderiyor

Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti'nin bildirdigine göre, Federasyon Konseyi'nden bir heyet, Ukrayna'ya üç günlük ziyarette bulunacak. Kırım'a da gitmesi planlanan delegasyonun, Ukrayna'nın güneyindeki durumu değerlendirerek, çeşitli siyasi grup ve Rus askeri temsilcileriyle bir araya geleceği ifade edildi.

Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Üyesi İgor Morozov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rus heyetin Ukrayna'ya ziyaret gerçekleştirerek, Rusya'nın kendi yurttaşlarını korumaya yönelik ciddi duruşunu ortaya koyacağını belirtti.

Morozov, Ukrayna üzerinde hiçbir baskı oluşturmayacağını öne sürdüğü ziyaretin, bu ülkenin yeni hükümetiyle ilişkilerin kurulması yönünde önkoşulların oluşturulması adına ciddi niyet göstergesi sayılabileceğini aktardı.

RUSYA'DAN KIRIM VURGUSU

Kırım Yüksek Konseyi ile insani işbirliğinin ve parlamentolar arası ilişkilerin geliştirilmesinin, ziyarette ele alınacak konular arasında olduğunu ifade eden Morozov, "Rusya'nın destegine güvenen Kırım'da yaşayan çok sayıda yurttaşımız, Ukrayna'daki olaylardan endişe duyuyor. Biz Kiev'deki olayların Kırım'da yaşanmasını istemeyiz" dedi.

Rus heyetinin, Ukrayna ziyaretinin sonunda hazırlayacağı raporun, Federasyon Konseyi'ne sunulacağı kaydedildi.