Suriye Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye rezil suçlama
ensonhaber.com

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'ye yönelik asılsız iddialarda bulundu.

TÜRKİYE DÜŞMANLIĞINDA BİR PİVON DAHA DEVREYE GİRDİ...

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan Muallim, Türkiye'nin politikalarının bölge için bir tehdit olduğunu ve durdurulması gerektiğini iddia ederek, "Mevcut Türk rejimi uluslararası hukukta haydut, kanun dışı bir rejim haline geldi. Tüm bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit eden politikaları ve eylemleri durdurulmalı." dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı, BM Genel Kurulu'nda Türkiye'yi suçladı VİDEO

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANI MUALLİM'DEN AKLA MANTIĞA SIĞMAYAN SUÇLAMALAR

Yıllardır savaşın, kaosun ve şiddetin bitmediği Suriye'nin Dışişleri Bakanı Velid Muallim, suçlamalarına devam ederken, BM konuşmalarında alışılmadık ölçüde sert bir dil kullamasıyla da şaşkına uğrattı.

Türkiye'yi bölgedeki terörün ana sponsoru olmak gibi bir suçlamayla itham eden Muallim, Türkiye'nin El Nusra ve ona bağlı birliklere lojistik ve ekonomik destek sağladığını iddia etti.

Suriye Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye rezil suçlama

TÜRKİYE'DEN MUALLİM'İN MESNETSİZ AÇIKLAMALARINA CEVAP GELDİ

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in suçlamalarına yanıt veren Türkiye'nin BM'deki temsilciği, "Suriye rejiminin gülünç suçlamalarla dolu ifadelerinin tümden reddedildiğini" duyurdu. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Türk temsilciliği yetkilisi, "Meşruiyetini uzun süre önce kaybetmiş olan katil Suriye rejimi Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısını, gerçekleri saptırmak için kötüye kullanmaya devam ediyor" dedi.

"Suriye rejimi, Suriye'de yaşayan milyonlarca insanın ölümünden, sakat kalmasından, kaçırılmasından, kaybolmasından ve açlıktan sorumludur" diyen yetkili, "Suriye'nin insanlığa karşı işlediği suçlar, uluslararası insan hakları ihlalleri ve savaş suçları sayısız BM raporu ile belgelenmiştir" ifadesini kullandı.

Suriye Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye rezil suçlama