AA & Ensonhaber

Türkiye, İsrail-Filistin çatışmasında silahların susması için yoğun diplomasi çabasını sürdürüyor.

Muhataplarıyla görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çatışmanın barışçıl yöntemlerle çözülmesinin mümkün olduğunun altını çiziyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hem mevkidaşlarıyla görüşürken hem de bölge ülkelerine ziyaretler gerçekleştiriyor.

Fidan Katar'ın başkenti Doha'da

Bakan Fidan, bu kapsamda Katar'ın başkenti Doha'ya gitti. Fidan, Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından kabul edildi.

Görüşme, basını kapalı bir şekilde yapıldı. Al Sani ile görüşen Fidan'ın temasları hakkında Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu:

Ziyaret kapsamında, Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman ile bir araya gelecek.

Masadaki konular

Görüşmelerde, önümüzdeki dönemde Doha’da düzenlenmesi öngörülen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Dokuzuncu Toplantısı’nın hazırlıkları ele alınacak.

İkili ilişkilerin geliştirilmesinin de masada olacağı kaydedildi.

Filistin meselesi gündemde

Ayrıca, başta Filistin’deki son durum olmak üzere, bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde de bulunulacak.

Erdoğan: Önce insani ateşkes, sonrasında kalıcı istikrar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cidde'de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısı'nın, İsrail'in artan zulmü karşısında İslam aleminin kararlılığını, Filistin halkıyla dayanışmasını somut bir şekilde gösterdiğini belirtmişti.

Erdoğan, "Türkiye olarak önce insani ateşkesin, sonrasında da kalıcı istikrarın tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz." demişti.