Türkiye'ye yardıma gelen Kosova askerlerine madalya
AA

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye'ye yardıma koşan Kosova askerleri, enkaz altından 4 kişiyi sağ çıkardı.

Görev süresi dolduktan sonra ülkesine dönen askerler, Kosova Cumhurbaşkanı tarafından ödüllendirildi.

Kosova Cumhurbaşkanlığı ofisinde düzenlenen törende konuşan Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kosova ordusunun, enkazda hayata tutunmaya çalışanları bulmak için yorulmadan çalıştığını ve ihtiyaç sahiplerine tıbbi sağladığını söyledi.

"Ordumuz yiğitliğiyle tanınır"

Kosova ordusunun, Türkiye'deki depremzedelere yardım etmeyi sürdüreceğinin altını çizen Osmani, şunları söyledi:

Ordumuz, ulusumuzu dış tehditlere karşı korumanın yanında, ihtiyaç duyduklarında dost uluslara kararlılıkla destek sağlamaya hazır olduğunu gösterdi. Ordumuz yiğitliğiyle tanınır ve Arnavutluk depreminde olduğu gibi Türkiye ve Suriye depremlerinde de zor zamanlarda dost ve kardeş halklara da hizmet ettiğini kanıtlamıştır.

Osmani, ayrıca birliğe Cumhurbaşkanlığı Askeri Madalyası takdiminin, vatandaşa hizmet için verdikleri yorulmak bilmez çabalarının ve özverilerinin bir takdiri olduğunu belirtti.

"Kosova halkına minnettarız"

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı da törende yaptığı konuşmada, FSK askerlerinin insanların hayatlarını kurtarmak için zor şartlarda kahramanca çalıştıklarını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

Bizlere yapılan maddi ve manevi yardımlardan dolayı Kosova halkına minnettarız. Bu destek, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşliğin güçlü ve sağlam olduğunu bir kez daha göstermektedir.

FSK askerleri, 8 Şubat'ta Hatay'da 2 yaşında bir kız çocuğu ve annesini, 12 Şubat'ta da 45 yaşındaki bir erkek ve 13 yaşındaki bir kız çocuğunu enkaz altından çıkarmayı başarmıştı. Osmani, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ülkede 8 Şubat'ın ulusal yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)