Yunanistan'daki referandum sonrası acil zirve
Ajanslar

ZİRVE

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'daki referandum sonuçlarının değerlendirilmesi için Euro Bölgesi'ne üye ülkelerin liderlerinin salı günü toplanması çağrısında bulundu.

TOPLANTI ÇAĞRISI YAPTI

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hollande ve Merkel'in dün akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamada, iki liderin de "Yunan seçmenin görüşlerine saygı gösterilmesi konusunda hemfikir olduğu" belirtildi.

Yine aynı açıklamada, Hollande ve Merkel'in Euro Bölgesi'ne üye ülkelerin liderlerinin salı günü toplanması konusunda Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk'a çağrı yaptığı kaydedildi.

BAKANLARLA BİR ARAYA GELDİ

Diğer taraftan, referandum sonuçlarını değerlendirmek için, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile telefonla görüştüğü bildirilen Hollande, Başbakan Manuel Valls ve ilgili bakanlarla da bir araya geldi.

HOLLANDE ÇİPRAS İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada, Hollande'ın Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bu akşam yine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

YARIN BİR ARAYA GELECEKLER

Hollande ve Merkel, Yunanistan'daki referandumun sonucunu değerlendirmek üzere yarın Paris'te bir araya gelecek.

YÜZDE 60 "HAYIR"

Yunanistan, kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında sunduğu anlaşma önerisine "evet" ya da "hayır" demek için dün sandığa gitti. Referandumundan yüzde 60 oranında "hayır" oyu çıktı.