Açık Lise (AÖL) 2. dönem kayıtları nereden ve nasıl yapılır? 2023 AÖL kayıt yenileme tarihleri ve ücretleri

Açık Öğretim Lisesi’nde ilk dönem geride kaldı. Sınavların tamamlanmasının ardından 2. dönem kayıtları için araştırmalar hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2022-2023 AÖL kayıt yenileme ve ilk kayıt kılavuzunu paylaştı. MEB tarafından yapılan açıklamada şu sözlerde yer verdi:

“2022-2023 eğitim öğretim yılı 2022-2. Dönem kayıt yenileme ve ilk kayıt iş ve işlemleri 20 Mart 2023 tarihi mesai bitimine kadar ekteki kılavuzlar doğrultusunda yapılacaktır.”

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri ve öğrenci adayları, ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte AÖL kayıt yenileme ve fiyatları...

Kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır?

Kayıt yenileme işlemi için başvurular il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi müdürlüklerinden yapılacaktır.

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimizden dönem sınavına katılmak isteyenler kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır.

AÖL İLK KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Kayıt yenileme ücreti ne kadar?

Bu dönem için ilk kayıt sınav katılım ücreti olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Katılım Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacaktır. 10 TL ise halk eğitim merkezi okul aile birliği banka hesabına yatırılacak veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Katılım Ücreti), 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

İlk kayıt için yatırılan sınav katılım ücreti, sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav katılım ücretinizi doğru T.C. kimlik numarasına ve hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

AÖL 2. dönem sınavı ne zaman?

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavı için henüz bir açıklama yapılmadı. Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri yeni başladı. Diğer yandan geçtiğimiz dönem 2. dönem sınavları 1-10 Mart tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilmişti.