MEB açıkladı: Okullarda devamsızlık kalktı mı? Üniversite, lise ve ilköğretim devamsızlık sayılacak mı?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Depremden etkilenen 10 ilde OHAL 3 ay süreyle ilan edildi.

Diğer yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, deprem bölgeleri olan 10 ilde 1 Mart'a kadar, 71 ilde ise 20 Şubat'a kadar okulların tatil edildiğini duyurdu.

Öğrenciler belirtilen tarihten itibaren devamsızlık haklarının olup olmadığını araştırıyor. Peki devamsızlık kalktı mı? Üniversite, lise, ortaokul ve ilköğretimde devamsızlık sayılacak mı? İşte merak edilenler...

Okullarda devamsızlık kalktı mı?

Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki okullarda devam şartı aranmayacağını açıkladı. Bakan Özer, "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrenciler istedikleri taktirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak." dedi.

Hangi illerde devam zorunluluğu yok?

Deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da devam zorunluluğu olmayacak.

Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamalarına göre 71 ilde 20 Şubat 2023 Pazartesi günü okullar açılacak. Depremden etkilenen 10 ilde ise 1 Mart 2023 Çarşamba günü okullar açılacak.