MEB il dışı tayin ataması ne zaman? Bakan Selçuk tarih verdi...
ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk il dışı öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Üç ayrı atama durumuyla ilgili tarih bilgilendirmesi yapan Selçuk hangi süreçte işlemlerin gerçekleştirileceğini dair detayları da paylaştı.

İl dışı tayin ataması bekleyen öğretmenler, tayin atamaları ne zaman yapılacak sorusunu araştırıyor. Peki MEB il dışı tayinler ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar..

MEB İL DIŞI TAYİN ATAMASI NE ZAMAN 2021?

Öğretmenlerin il dışı tayin ataması takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Binlerce öğretmenin beklediği duyurunun yayınlanması ile öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuru şartları ve başvuru tarihleri de netleşti.

Duyuruya göre öğretmen il değiştirme başvuruları, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapacak.

Başvuru tarihleri 29 Temmuz 2021 - 2 Ağustos 2021 olacak. Atamalar 3 Ağustos 2021'de sonuçlanacak.

İL DIŞI TAYİN BAŞVURU ŞARTLARI

1. Adaylığı kaldırılmış olmak,

2. 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,

3. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2’nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, şartları aranacaktır

MEB il dışı tayin ataması ne zaman? Bakan Selçuk tarih verdi...