Nabi Avcı: Paralel medya algı operasyonu gerçekleştiriyor

Nabi Avcı: Paralel medya algı operasyonu gerçekleştiriyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Sakıp Sabancı Basın Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Daha önce söylediği sözlerin çarpıtıldığını öne süren Bakan Avcı, paralel medyanın açıklamalarından bazı cümlelerini özellikle seçerek algı operasyonu gerçekleştirdiğini söyledi.

"PARALEL MEDYA SÖZLERİMİ ÇARPITIYOR"

Avcı, "Eğitim yazboz tahtasına dönmüş değil, kastedilen o değil ama özellikle belli bir kesimin medyasında, açıkça adını söylüyorum, paralel medyada bu konular cımbızla seçilerek ve bağlamından kopartılarak, saptırılarak, çarpıtılarak farklı biçimlere, farklı yönlere çekilmeye çalışılıyor" dedi.

Nabi Avcı: Paralel medya algı operasyonu gerçekleştiriyor Video

Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Eğitim yazboz tahtasına dönmüş değil, kastedilen o değil ama özellikle belli bir kesimin medyasında, açıkça adını söylüyorum paralel medyada, bu konular cımbızla seçilerek ve bağlamından kopartılarak, saptırılarak, çarpıtılarak farklı biçimlere, farklı yönlere çekilmeye çalışılıyor. Eğitimde yaşanan en küçük bir olumsuzluk Van’da’ki bir köy okulunun penceresinin kırık olması, Nevşehir’deki bir okulumuzun bahçe duvarının yıkık olması yani yerinde çözülebilecek pekçok ufak tefek sorun bile ‘Eğitimin içler acısı hali’, ‘Türk milli eğitimi çöktü’ gibi sloganlar eşliğinde bir propaganda ve dezenformasyon malzemesi olarak kullanılıyor. Bunun özellikle son iki yıldır sistematik ve yoğun bir biçimde sürdürüldüğünü biz görüyoruz, biliyoruz.

"ALGI OPERASYONU İNŞA EDİLİYOR"

Belli bir kesimin özellikle bunları Milli Eğitim Bakanlığını ve dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığında yapılan icraatı kötülemek, yanlış göstermek, çarpıtmak için özellikle kullandıklarını da biliyoruz. Bu da onlardan bir tanesi ‘Milli Eğitim Bakanı itiraf etti, eğitim yazboz tahtası dedi’. Hayır öyle demedik. Fakat görüyorum ki bazen bu açıklamaların içerisinden bir cümle cımbızla çekiliyor ve sonra onun üzerinden bir algı operasyonu inşa ediliyor. Dediğimiz şu eğitimde bütün diğer sektörler gibi çok hızlı değişiyor, en hızlı değişen sektörlerden biri dolayısıyla bütün dünyada eğitim sürekli yapılıp yapılıp yeniden kurgulanıyor. Her değişiklik eğitimde bir yeni alan açıyor. Türkiye’de de böyle ve bundan sonra da böyle olacak. Bu işte meşhur misalde olduğu gibi ‘Namaza yaklaşmayın’ biçiminde yorumlanıyor, yani Milli Eğitim Bakanı, ‘Öğretmen arkadaşlarımız hastayken okula gelmesinler’ dese bu medya yapılanması bunu Milli Eğitim Bakanı öğretmenlere okula gelmeyin dedi’ biçiminde yansıtacak kadar işi çığırından çıkarmış vaziyette."