Nisan ve kasımda ara tatil geliyor
AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının, nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını açıkladı.

Bakan Selçuk, "Yapılandırılmış ara tatillerde çocuklara ve öğretmenlere dinlenme ve etkinliklere katılım imkanı sunulacak." dedi.

"Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli"nin tanıtımında konuşan Selçuk, şunları aktardı:

Nisan ve kasımda ara tatil geliyor

"Bu çalışmayı, verimlilik ve denge üzerinden bir çalışma yapıyoruz ve bunu sadece çalışma takvimi açısından yapmıyoruz.

180 iş gün olan çalışma günlerinin verimliğini artırmak aslolan. Dünyanın en uzun yaz tatili yapan ülkelerden biriyiz.

13 haftalık yaz tatilinin 2 haftası, nisan ve kasım aylarında yapılacak ara tatil olacak. Yaz tatili 11 haftaya inecek. Ara tatillerde çocuklara ve öğretmenlere dinlenme ve etkinliklere katılma fırsatı veriliyor.

Nisan ve kasımda ara tatil geliyor

Ara tatillerde, 1 haftalık sürenin, sadece tatil olmaması ve çocukların bazı çalışmalara katılması da hedefleniyor. Her ana tatilin, ana bir teması olacak ve çalışmalar bu temalar üzerinden yapılacak.

18-22 Kasım 2019 ve 6-10 Nisan 2020 ara tatil olarak planlandı. Bu tarihlerde öğretmenler görevlerine devam edecekler. Okullar açılmadan önceki 2 haftalık seminer dönemi, bu tarihlerde yapılacak."

Nisan ve kasımda ara tatil geliyor

9 EYLÜL'DE OKULLAR AÇILIYOR

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlatılacak.

19 HAZİRAN'DA OKULLAR KAPANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı 19 Haziran 2020'de sona erecek ve 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Nisan ve kasımda ara tatil geliyor VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)