Öğrenciler ne zaman karne alacak? İlk dönem karnesi verilecek mi? Notlar nasıl hesaplanacak?
ensonhaber.com

Bu yıl yalnızca birkaç ay okula gidebilen öğrenciler için tekrar uzaktan eğitim süreci başladı. Öğrenciler, her eğitim döneminin sonunda aldıkları karnelerle heyecan yaşıyordu.

Okulların yıl sonuna kadar uzaktan eğitim modeline geçmesiyle birlikte öğrenciler sınavların nasıl olacağını ve karnelerin dağıtılıp dağıtılmayacağını araştırıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin karne alıp almayacağı konusunda açıklamada bulundu.

Peki, karne verilecek mi? Sınavların nasıl olacağı, notların hesaplanması ve karne verilip verilmeyeceği öğrenciler tarafından merak ediliyor.

ÖĞRENCİLER KARNE ALACAK MI 2020?

MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecektir. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacaktır. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecektir. denildi.

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek.

22 Ocak 2021 tarihinden itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince, farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacak.

Öğrenciler ne zaman karne alacak? İlk dönem karnesi verilecek mi? Notlar nasıl hesaplanacak?

SINAVLAR NASIL OLACAK?

Ziya Selçuk 31 Aralık tarihine kadar yüz yüze ve uzaktan hiçbir sınav yapılmayacağını duyurdu.

Yüz yüze eğitime başlayan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sınavlarının bir kısmına katılmıştı. Yarım kalan sınavların ara tatil dönüşü tamamlanması planlanıyordu. Eğitime verilen ara nedeniyle sınavlar düzenlenemeyecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, "Çocuklar, sınavları erteleme sebebimiz, sağlığınızı koruma sorumluluğumuzdur. Sizin sorumluluğunuz dersleri takip edip tekrarlar yaparak bize yardımcı olmak. 1. dönem sınavlarınız 31 Aralık'tan sonra yapılacak. Unutmayın, iptal olmadı, sadece ertelendi. Okumaya, çalışmaya devam." dedi.

Öğrenciler ne zaman karne alacak? İlk dönem karnesi verilecek mi? Notlar nasıl hesaplanacak?