Ortaokul sınavları yapılacak mı, ertelendi mi? 5.6.7.8. sınıf sınavları ne zaman?
ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'tan itibaren başlatılması planlanan sınavlarının 3 Mayıs'tan itibaren yapılacağı bildirildi.

Akabinde, ortaokul sınavları hakkında açıklama yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu. Öğrenciler, sınavlar ertelendi mi sorusunu araştırıyor.

Peki, 5, 6, 7, 8. sınıf sınavlar ne zaman, ortaokul sınavları ertelendi mi? MEB'den yüz yüze sınav açıklaması..

ORTAOKUL SINAVLARI YAPILACAK MI, NE ZAMAN?

İlk dönem ortaokul öğrencileri sınavlara girmedi. Ortaokullarda ikinci dönem sınavları ise yüz yüze yapılmasına karar verilmişti.

MEB, ortaokullardaki yüz yüze sınav takvimini güncelledi. Buna göre; Kovid-19 salgını açısından “yüksek” ve “çok yüksek” riskli illerde ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında yapılması planlanan sınavlar, 26 Mart’a kadar yüz yüze yapılarak tamamlanacak.

Bu tarihe kadar yapılamayan sınavlar ise ertelenerek ildeki vaka artışları ve salgının seyri de dikkate alınarak 3 Mayıs’tan itibaren yapılabilecek.

Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4. sınıflar ile ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edecek.

Salgının seyrine göre illerin risk gruplarının değişmesi durumunda güncel risk grubuna uygun olarak okullarda yüz yüze eğitim yapılması halinde sınavlar da 3 Mayıs’tan önce okul ortamında yüz yüze yapılabilecek.

Mazereti nedeniyle sınava katılamayacak öğrenciler, ilgili öğretmenin belirleyeceği tarihte sınavlara alınacak.

Ortaokul sınavları yapılacak mı, ertelendi mi? 5.6.7.8. sınıf sınavları ne zaman?