Yunan gazete ekonomik krizi anlatırken abarttı
Ajanslar

1

Yunanistan, 323 milyar euroluk borcuyla iflas bayrağını çekmek üzere. Kreditörlerin dayattığı tasarruf tedbirlerini 5 Temmuz'da referanduma sunma kararı alan ve IMF'ye olan borcunu ödeyemeyen ülke çıkış yolu ararken, halk da büyük sıkıntı içinde. Bankaların kapalı, ATM’lerden günlük sadece 60 euro çekilebiliyor, birçok yerde kredi kartı kabul edilmiyor, ilaç ile benzin sıkıntısı yaşanıyor...

ELİNDE EKMEKLE GÖZYAŞLARINI SİLEN YAŞLI ADAMIN FOTOĞRAFINI KOYDU

İşte bu durumu sayfalarına taşıyan Yunan Star gazetesi, halkın yaşadığı sıkıntıyı yansıtmak için yaptığı manşet habere, ATM kuyruğunda bekleyen Yunanlar'ın önünde elinde ekmekle gözyaşlarını silen bir kişinin fotoğrafını koydu.

Yunan gazete ekonomik krizi anlatırken abarttı

ANCAK FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ DÜZCE DEPREMİNDEKİ EŞREF AMCAYDI

Oysa, iki fotoğrafın photoshop’la birleştirilmesiyle üretilen bu karede bulunan 'ekmekli amca', 1999'daki Düzce depreminde yıkılan evinin önünde ağlayan Eşref amcaydı. Anadolu Ajansı’ndan Abdurrahman Antakyalı’nın çektiği ve sonrasında depremle ilgili yardım kampanyalarında afiş olarak kullanılan, 'Ekmekli Dede' fotoğrafı Eşref Cengiz’e aitti ve Cengiz 2004 yılında hayatını kaybetmişti.

Yunan gazete ekonomik krizi anlatırken abarttı