30 girişimci kadına toplam 765 bin liralık iş geliştirme hibesi verilecek
AA

Yeme-içme sektöründeki 30 girişimci kadın belirli aşamalardan geçerek, işlerini kurup, geliştirebilecekleri önemli bir maddi destek elde edecekler.

Habitat Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Coca-Cola Türkiye ve Habitat iş birliğinde yürütülen programa başvurular 26 Şubat'a kadar sürecek.

YEME-İÇME SEKTÖRÜNDE YER ALAN 30 GİRİŞİMCİ KADIN

Türkiye'nin 81 ilinden seçilen ve yeme-içme sektöründe yer alan 30 girişimci kadının desteklenmesinin hedeflendiği program, bu kadınların ürettikleri lezzetlerin tanıtılması, görünürlük faaliyetlerinin ön plana çıkarılması ve sosyoekonomik konumlarının güçlenmesine katkı sağlanmasını da amaçlıyor.

30 girişimci kadına toplam 765 bin liralık iş geliştirme hibesi verilecek VİDEO

TOPLAMDA 765 BİN LİRALIK İŞ GELİŞTİRME HİBESİ

Halihazırda işletme sahibi 29 girişimci kadına 25 biner lira, 1 girişimci kadına 40 bin lira jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 765 bin liralık iş geliştirme hibesiyle destek verilecek.

Programın ilk aşamasında www.kizkardeşim.net web sitesi üzerinden online eğitimleri tamamlayan yeme-içme sektöründeki girişimci kadınlar internet sitesinden aldıkları sertifika ile 26 Şubat'a kadar online başvuru yapabilecek. İkinci aşamada teknik eleme gerçekleşecek.

30 kadına maddi destek verilecek

HİBE PROGRAMI KAMPI YAPILACAK

Üçüncü aşamada il bazlı en yüksek puanı alan katılımcılar, çevrim içi gerçekleştirilecek Hibe Programı Kampı'na davet edilecek. 2 gün sürecek kamp, kadınlara yönelik hızlandırıcı eğitimler gerçekleştirilecek.

EN YÜKSEK PUANI ALAN 30 KADIN

Dördüncü aşamada ise final jüri değerlendirmesinde, hibe alma kriterlerine göre en yüksek puanı alan 30 kadın, iş geliştirme hibesi almaya hak kazanacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)