Adıyaman'da cennet hurmasından 7-8 bin ton rekolte bekleniyor

Tarım alanlarında yaz-kış demeden mesai devam ediyor.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yetiştirilen ve halk arasında "cennet hurması" olarak bilinen Trabzon hurmasından 7 ila 8 bin ton arasında rekolte beklendiği açılandı.

Cennet hurmaları 5 bin dekar alanda üretiliyor

AA'nın haberine göre, kentte 5 bin dekar alanda üretilen hurmalar, hasat döneminde dallarından özenle koparılarak kasalara diziliyor.

hurma

Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin

Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan ve birçok hastalığa karşı koruyucu ve tedavi edici özellikleri olduğu bilinen "Trabzon Hurması" hasadına Gölbaşı ilçesine bağlı Bağlarbaşı Köyü’nde başlandı.

hurma

Vali bilgi aldı

Her geçen yıl üretim alanı artırılaran hurma hasadında, bahçeleri gezerek, hurma hurmaları dalından koparan Vali Mahmut Çuhadar, hurmanın üretimi ile hasat, tasnif, paketleme ve sevk işlemleri hakkında bilgi alıp, çalışanlara kolaylıklar diledi.

hurma

“Üretim sahası olarak biz Türkiye'de 3. sıradayız”

Gölbaşı Kaymakamı İhsan Ayrancı bölgede üreticilerin cennet hurmasına son yıllarda büyük önem verdiğini, ekili alaların arttığını anlatarak, "İlçemiz hurma yetiştiriciliğinde Türkiye'de 2. sırada. Üretim sahası olarak biz Türkiye'de 3. sıradayız. Aslında bu veriler bize şunu gösteriyor, bizim üretim alanlarımızın verimliliği çok yüksek. Söz konusu meyve, çiftçimize kattığı katma değerle hem de bölgeye vermiş olduğu verdiği katma değerle önem arz etmektedir. Çiftçimizin daha iyi ve kalitede pazara sunması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu yıl rekoltemiz geçen yıla göre yüzde 10 ila 15 arasında daha iyi. Geçen yıl rekolte çok iyiydi bu yıl onun üzerine çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

hurma

7-8 bin ton rekolte beklentisi

İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas ise hurmanın pazar sorununun olmadığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Geçen yıla oranla rekolte de fiyatta yüksek. Üreticimiz memnun. Ekim alanlarının arttığı için her yıl verim artacaktır. Hasat devam ettiği için tam rakamlar ortaya çıkmadı ama 7 ila 8 bin ton arasında rekolte bekliyoruz. Hurma üretiminde Türkiye'de Denizli'nin Honaz ilçesinden sonra 2. sırada yer almaktayız."

hurma

hurma

hurma

hurma

hurma

hurma

hurma