Arda Turan'dan ekonomi yorumu

arda turan

Galatasaray altyapısından yetişip Atletico Madrid'e kadar uzanan başarı hikayesine sahip Arda Turan, Hürriyet'e bir röportaj verdi. Röportajda gayrimenkulden futbola ve ekonomiye kadar birçok konuda soruları cevaplayan arda son zamanlarda Türkiye'de yaşanan "faiz" gerilimine de bir yorum getirdi.

FAİZLER DÜŞMELİ

İşte röportajdaki o bölüm:

Gündemi yakından takip ediyorsunuz. Son dönemlerde dolar TL karşısında değer kazanıyor. Cumhurbaşkanı ve Merkez Bankası arasında faiz tartışmaları biraz olsun yumuşadı. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Türk ekonomisi çok iyi. Dolarda biraz dalgalanma var. Faizlerin düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Yatırımcının ve girişimcinin işleri iyi gidiyor. İyi gitsin ki esnaf da iş yapmaya devam edebilsin. Zaman zaman Türkiye’nin önde gelen iş adamları ile buluşuyorum. Ali Ağabey (Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı) ve Ferit Ağabey (Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk) bunların başında geliyor. Onlarla zaman zaman abi kardeş gibi konuşuyoruz. Onlar da bana sahip çıkıyorlar ve destek oluyorlar.