Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi
AA

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

Banka, Uzun Vadeli Refinansman İşlemleri'nin (TLTRO) şartlarını kolaylaştırdığını duyurdu.

POLİTİKA FAİZİ YÜZDE SIFIR

ECB'den yapılan açıklamada, Yönetim Konseyi'nin, bugünkü toplantısında, faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldığı, politika faizinin yüzde 0, mevduat faizinin yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te sabit bırakıldığı bildirildi.

Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi

VARLIK ALIMLARINA DEVAM KARARI

Açıklamada, TLTRO'da faiz oranlarının, Haziran 2020'den Temmuz 2021'e kadar Eurosystem'in refinansman işlemlerinin ortalama faizinden 50 baz puan daha aşağıya çekildiği belirtildi.

ECB'nin Euro Bölgesi finansal sisteminde likidite şartlarına destek olmak üzere bankalar için yeni bir pandemi refinansman operasyonu başlatacağı bildirilen açıklamada, aylık 20 milyar euro varlık alımına devam edileceği kaydedildi.

Ayrıca, gerekirse daha fazla tahvil alımına hazır olunduğu bildirildi.

Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi

AB EKONOMİSİNİN DARALMASI SONRASI FAİZ KARARI

ECB, koronavirüs salgınının ekonomik etkisine yönelik martta açıkladığı 750 milyar euroluk acil destek programında değişikliğe gitmezken, programda "esnek" olacağını belirtti.

Yeni programlarla ECB'nin amacının, "Euro Bölgesi'nin finans sektöründe likidite dar boğazlarını gidermek" olduğu kaydedildi.

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı, AB ekonomisinin, koronavirüs salgını nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3,5 küçülmesinden sonra geldi.

Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)