BOTAŞ depremden etkilenen il ve ilçelere gaz akışını durdurdu
AA

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dün gece saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, şiddetli sarsıntı Gaziantep'te ve sınır illerden de hissedildi.

Kahramanmaraş merkezle 10 ilde etkili olan depremde toplam 1.498 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 533 kişi yaralandı.

Artçı depremler de halen devam ediyor.

Kahramanmaraş-Gaziantep doğalgaz iletim hattında hasar oluştu

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Kahramanmaraş-Gaziantep doğalgaz iletim hattında oluşan hasar sonucunda Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş ve bu illere bağlı Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, İslahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğalgaz akışının durdurulduğunu açıkladı.

Sahadaki kontroller sonrasında hasar meydana gelen noktalar ve etki alanları tespit edildi

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, BOTAŞ ekiplerinin sahadaki kontroller sonrasında hasar meydana gelen noktalar ve etki alanlarının tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Kilis ili doğalgaz hattı etkilenmiş ancak hattın içerisindeki gazdan beslenmeye devam etmektedir. Bölgedeki doğalgaz dağıtım şirketleri ile gerekli koordinasyon kurularak, hastane, fırın ve benzeri kritik tesislere CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) ve LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) tedarik edilmesi sureti ile gaz arzı sağlanmaya devam edilecektir.

Kahramanmaraş, 7.4 şiddetindeki depremle sarsıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)