Düzce'deki pazaryeri elektriğini kendi üretecek
İHA

Aziziye Mahallesi’nde yapımına devam edilen ve elektrik üretebilecek potansiyele sahip olacak olan Kapalı Pazaryerinin inşaatında sona gelindi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Aziziye Mahallesi’nde yapımı devam eden kapalı pazaryeri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kocaeli’den sonra bölgenin en büyük pazaryerleri olacak

Özlü, pazar yeri ile ilgili belgi vererek şöyle konuştu:

Kocaeli’den sonra bölgenin en büyük pazaryerlerini inşa ediyoruz. İnşaatı devam ediyor. Yaklaşık 3 ay içerisinde bu pazaryeri bitecek. Bittikten sonra mevcut pazaryerini buraya taşıyacağız. Diğer yeri boşaltacağız. Çirkin ve kötü yapıları yıkacağız. Burası pazarkent adı ile anacağımız güzel bir alışveriş merkezi olacak. Açık avm olacak. Restoran ve dükkanlar olacak. 11 bin metrekarelik kapalı alanı olacak. Burada insanlar alışveriş yapacaklar. Aziziye mahallesine güzel bir yer kazandırıyoruz.

“Kendi elektriğini üretecek”

Pazaryerinin kendi elektriğini üreteceğini dile getiren Özlü, şöyle konuştu:

Elektrik fiyatları çok yükseldi. Burada güneş panelleri ile elektrik üretip, pazaryerinin elektriğini karşılayacak. Çöp tesisi katı atık tesisi orada da aslında hibrit bir yapı söz konusu. Çatısında güneş panelleri var elektrik üretiyoruz. Organik maddelerden organik ürünlerden elektrik üretiyoruz. Pazaryerinde de bu şekilde olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)