EPDK'dan deprem bölgesindeki lisanssız üretim tesisleri için yeni karar
AA

Kahramanmaraş merkezli depremler, ihtiyaçlar doğrultusunda bölgede yeni kararların alınmasına ve yeni oluşumlara neden olmuştu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), deprem bölgesinde kurulan lisanssız üretim merkezleri ile ilgili bir karar aldı.

Deprem bölgesinde bu yıl ilk kez devreye alınan lisanssız üretim tesislerinin ihtiyaç fazlası elektriğinin tamamı satışa konu edilebilecek.

İhtiyaç fazlası elektrik satışı

Buna göre, 6 Şubat tarihli depremler nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde lisanssız üretim tesisleri için, bu yıl ilk kez devreye alınan tüketim tesisleri ile ilişkilendirilen ve bu yıl devreye alınan üretim tesislerinde satışa konu edilebilecek ihtiyaç fazlası elektrik miktarının tamamı dikkate alınacak.

Mahsuplaşılmamış elektrik enerjisi tüketimleri geçen yıldan düşük olduğu durumlarda

Öte yandan, ilgili tesislerin 2023 ve 2024'e ait mahsuplaşılmamış toplam elektrik enerjisi tüketimlerinin her ikisinin de 2022'ye ait mahsuplaşılmamış değerden düşük olması durumunda, gelecek yıl satışa konu edilebilecek elektrik üretim miktarının hesaplanmasında 2022'ye ait tüketim verileri kullanılacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)