Erdoğan'ın TESKOMB heyeti konuşması
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, TESKOMB heyeti kabulünde yaptığı konuşmada Merkez Bankası'nın faiz indirim kararını değerlendirdi. Yıl boyunca sadece 2.5 puanlık bir indirimin yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, "Bize karşı bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka yerlere bağımlılığın mı var?" diye sordu.

MERKEZ BANKASI LÜTFETTİ

Erdoğan Merkez Bankası'nın faiz politikasına ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi;

"Merkez Bankası'nın başındaki iyidir, hoştur vs. Ben iyiliğe hoşluğa yaptıklarıyla bakarım, kendi fiziğiyle bakmam. Dün Merkez Bankası lütfetti, politika faizinde çeyrek puanlık indirim yaptı yıl boyunca hepsinin toplamı 2,5 puan. Ocak ayında 1 kalemde 5.5 puanlık artış yapılmıştı. Ocak ayındaki artışın yarısı kadar indirim yapılmış değil. Böyle şey olur mu? Bizim Merkez Bankası'nın bağımsızlığına sözümüz yok. Bize karşı bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka yerlere bağımlılığın mı var?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başka yerlere bağımlılığın mı var İZLE

PARANIN AYARI İLE OYNAMAYACAKSIN

"Türkiye bu zamana kadar pek çok ekonomik krizi en az hasarla atlatabildiyse bunda ahilik kültürünün çok büyük payı var.

Biz Ahilik geleneğimize sıkı sıkı sahip olarak pek çok krizi atlatabiliriz.

Paranın ayarı ile oynamayacaksın. Geldiğimizden beri bunu yaptılar paranın ayarı ile oynadılar. Paranın yanına 6 sıfır koydular. Biz ne yaptık bu 6 sıfırı attık. Sizler hesap yaparken çılgına dönüyordunuz. Hesap dahi yapamıyordunuz.

DEMOKRATİK HAK KÜRSÜDEDİR

Eskiden devletin kredi yardımından 1 yılda 63 bin kişi yararlanabiliyordu. Şimdi ise 308 bin kişi yararlanabiliyor.

Meclis'te birileri yüzünü kapatıyorsa, birileri mikrofonları kırıyorsa terörün temsilcileri Meclis'e girmiş demektir. Demokratik hak kürsüdedir. Ama onu terörize ediyorlar. Kadın Meclis başkanına ağza alınmayacak sözler sarf ediliyor ben bunu lanetliyorum.

TERÖRİST DEĞİLSEN MASKESİZ DOLAŞ

Eğer sen terörist değilsen maskesiz dolaş. Erkeğim diyor ne erkeği be sen erkeksen niye etekle geziyorsun. Dürüst olun dürüst. Terörist ama her yola başvuruyorlar. Bununla ilgili bu kanun er ya da geç çıkacak.

KAYBEDİLMİŞ TOPRAĞIMIZ YOKTUR

Bizim Suriye toprakları içerisinde bir metre kaybedilmiş toprağımız yoktur. Musul Başkonsolosluğu basıldığında aylarca neden zamanında boşaltmadınız dediler. Şimdi de Süleyman Şah Türbesi'ni taşıdığımızda neden vatan toprağını terk ettiniz diyorlar. Eşme Köyü'nde yapılan düzenleme daha önce yer ile karşılaştırdığınızda güvenlik açısından daha güvenli bir yerdir.

TERÖRİSTLERLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK KADAR DÜŞMEDİK

Ana muhalefet bundan rahatsız olduysa doğru yoldayız demektir. YPG ile işbirliği diyorlar hiç alakası yok biz bu tür terör örgütleriyle işbirliği yapacak kadar düşmedik, alçalmadık.

ÜLKEDE HUZUR VE İSTİKRAR ŞART

Bir gerçeği daha burada vurgulamam gerekiyor. Ekonominin büyümesi için bir ülkede huzurun ve istikrarın olması gerekiyor."

Merkez Bankası faiz indirdi

Erdoğan'ın TESKOMB heyeti konuşması