İşverene EYT'li başına 500 lira destek verilecek
ensonhaber.com

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, bugün TBMM'ye geldi. Meclis Başkanlığı'na sunulan EYT düzenlemesi, yapılan çalışmaların sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulacak.

9 Eylül 1999 yılında getirilen yasa ile emekli olma şartları değişen EYT'lilerin emeklilikteki engelleri ortadan kalkıyor.

Detaylar açıklandı

Detayları, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bir açıklama yaparak duyurdu.

Akbaşoğlu, EYT ile ilgili kanun teklifinin AK Parti olarak TBMM Başkanlığına sunulduğunu belirterek "Hayırlısı olsun." dedi.

"İşverenlere 500 liralık destek verilecek"

Akbaşoğlu, kanun teklifinin 4 maddeden müteşekkil bir teklif olduğunu, sade, anlaşılır ve kapsamlı bir teklif olarak düzenlendiğini belirterek, işverene verilen desteği şöyle ifade etti:

Çalışma hayatının desteklenmesi ve kayıt içinde bunun devam etmesi üretimin ihracatın ekonominin büyümesi ve bu konuda sekteye uğranılmaması amacıyla biz bu konuda sosyal güvenlik destek primini getirmek suretiyle 5 puan iş yerlerine bu konuda her bir çalışan emekliliği hak edip emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içinde tekrar işe başlama durumunda olan tüm çalışanlarla ilgili bu kanun teklifi bünyesinde yaklaşık 500 lira desteklemeyi Hazine üstleniyor ve yüzde 5 oranında bir destek primi veriliyor.