Malatya’nın Darende ilçesinde patates hasadı başladı
AA

Malatya'da milli ve yerli tohumculukta yatırım yapılan patates hasadı başladı.

Patates üretimine destek veren Darende Ziraat Odası Başkanı Orhan Karaca, "Malatya" deyince sadece kayısı akla gelirken artık "Darende patates" ile de anılır olduğunu belirtti.

Hasadın gerçekleştiği Palanga Mahalle muhtarı Hakan Gökçe ise, bölgede milli ve yerli tohumculukta ciddi bir yatırım yapıldığını belirterek, Gökçe bölgesinde yaklaşık 5 bin dekar patates dikimi yapıldığını dile getirerek çalışmaları şöyle özetledi:

Bu sene yüzümüz gülüyor

"Niğde patates araştırma endüstrisi ile ortak girişimimiz bölgede ciddi anlamda üretim yapmaktayız bu sene yüzümüz gülüyor, çiftçimiz memnun ziraat odası desteğiyle daha çok geliştireceğiz. Bu alanda idarecilerimizin çok büyük desteklerini görüyoruz.

"Artık bizim tohumlar yurt dışına gidiyor"

Bildiğiniz gibi tohumda dışa bağımlılık ciddi bir maliyet biz bunu aştık artık bizim tohumlar yurt dışına gidiyor gerçekten bölgede kaliteli tohumlar üretiliyor.

"Gökçe, Darende’nin sulanabilir en büyük ovası"

Gökçe, Darende’nin sulanabilir en büyük ovası burasıdır. Ulaşımdan diğer giderlere kadar tamamı ilçeden karşılanıyor. Tabii aynı zamanda ülke ekonomisine de çok ciddi anlamda katkıda bulunmuş oluyoruz. Son yıllarda yaşanan tarımdaki sıkıntıyı biz burada göğüslemiş durumdayız. Üretim yapmanın önemini güzelliğini burada tüm vatandaşlarımıza anlattığımızı düşünüyoruz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)