Mehmet Muş: Çek Cumhuriyeti ile ikili ticaretimiz 5 milyar dolara çıkacak
ensonhaber.com

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen Türkiye-Çek Cumhuriyeti İş Forumu'na katıldı.

Bakan Muş, toplantıdaki konuşmasında, pandemi döneminde günümüze ticarette yaşanan gelişmeleri aktararak, Türkiye-Çek Cumhuriyeti ticaretindeki hedeflerini aktardı.

"Türkiye-Çek Cumhuriyeti ticareti 2022'de 4,3 milyar dolara ulaştı"

Muş, konu ile ilgili olarak Çek Cumhuriyeti ile bu yıl ikili ticaretin 4,3 milyar dolara çıktığını ve yıl sonunda bu rakamın 5 milyon dolara çıkacağına inandıklarını vurgulayarak  "Bizler, yatırımcılarımızın ve iş adamlarımızın önünü açmaya ve iki ülke ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Bizim kapımız bu anlamda kurulacak her iş birliğinde Çekyalı dostlarımıza, muhataplarımıza açık olacaktır." dedi.

Mehmet Muş

"Gittikçe güçlenen bir ülke"

Toplantıda, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve iş birliğinin somut projeler üzerinden geliştirilmesi gündeme getirildi. Çek yetkilileri, Türkiye için "Gittikçe güçlenen bir ülke" tanımlamasında bulundu.

Türkiye-Çek Cumhuriyeti İş Forumu çalışmaları devam edecek.

Mehmet Muş: Çek Cumhuriyeti ile ikili ticaretimiz 5 milyar dolara çıkacak VİDEO


Mehmet Muş

ASO'dan nükleer alanda iş birliği protokolü

Bakan Muş'un konuşmasının ardından Ankara Sanayi Odası ile Çek Enerji Sanayii Ortaklığı arasındaki iş birliği anlaşması Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Sikela ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu şahitliğinde ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Çek Enerji Sanayii Birliği Başkanı Milan Simonovsky tarafından imzalandı.

Mehmet Muş