AA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yatırım görüşmelerinde Paris'ten sonraki durağı, Körfez ülkeleri oldu.

Bakan Şimşek ilk olarak Abu Dabi’de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Yatırım Bakanı Mohamed Hassan Al Suwaidi ile görüştü. Katar’da Maliye Bakanı Ali bin Ahmed Al Kuwari ile bir araya geldi.

Şimşek, Katar'ın başkenti Doha'da Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla dünyanın farklı noktalarında düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu" na katıldı.

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği ve Katar İşadamları Derneği iş birliğinde, "Türkiye: Dayanıklı Yatırım Ortağınız" temasıyla düzenlenen resepsiyona ilgi büyüktü.

Türk ve Katarlı yatırımcılar bir araya geldi

Türk ve Katarlı yatırımcıları bir araya getiren etkinlikte Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve Katar İşadamları Derneği Başkanı Sheikh Faisal Bin Qassim Al-Thani de bulundu.

Mehmet Şimşek: Bağlarımızı derinleştirmek iş dünyasına da bağlı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, burada Türkiye ekonomisine ilişkin sunum yaptı. Türkiye ile Katar arasındaki iyi siyasi ilişkilere dikkati çeken Şimşek, şöyle konuştu:

Ticaret ve yatırımlarla olan bağlarımızı derinleştirmek için bu mükemmel siyasi ilişkilerden yararlanmanın politika yapıcıların yanı sıra iş dünyasına da bağlı olduğunu düşünüyorum.

"Körfez ülkeleri programımıza başladık"

Bakan Şimşek, yaptığı yatırım toplantısı ile ilgili olarak sosyal medya hesabından da bir paylaşım yaparak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Suudi Arabistan’ı kapsayan körfez ülkeleri programımıza başladıklarını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

İlk olarak Abu Dabi’de BAE Yatırım Bakanı Sayın Mohamed Hassan Al Suwaidi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

İkinci durağımız olan Katar’da Maliye Bakanı Sayın Ali bin Ahmed Al Kuwari ile bir araya geldik.

"Türkiye Merkezini ziyaret ettik"

Ardından Expo Doha 2023 Genel Sekreteri Sayın Mohammed Ali Al Khouri ile bir araya gelerek organizasyon hakkında bilgi aldık. Fuar alanında bulunan ve çok kısa sürede inşa edilen ‘Türkiye Merkezini’ ziyaret ettik. Çok etkileyici idi.

"200’ün üzerinde yatırımcı ve finans dünyası temsilcisine ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık"

‘Türkiye Yatırım Yüzyılı’ kapsamında Katar Büyükelçiliğimiz ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı’nca organize edilen “Türkiye Your Resilient Partner” programında 200’ün üzerinde yatırımcı ve finans dünyası temsilcisine ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık.

Sheikh Faisal Bin Qassim Al-Thani: Türkiye Katar'ın stratejik ortaklarından biri

Al-Thani, Türkiye'nin iş ve ticaret ilişkileri de dahil olmak üzere pek çok alanda Katar'ın stratejik ortaklarından biri olduğunu, Türkiye'nin çeşitli fırsatların yanı sıra güvenli ve çekici yatırım ortamıyla Katarlı iş insanları için önemli bir yatırım noktası özelliği taşıdığını kaydetti.

Burak Dağlıoğlu: Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almasını hedefledik

Dağlıoğlu da son 20 yılda Türkiye'nin bölgesel bir merkez haline geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde "Türkiye yüzyılını" başlattıklarını aktaran Dağlıoğlu, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almasını hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye'nin dünya ticaretinden daha fazla pay alması

Dağlıoğlu, Türkiye'nin dünya ticaretinden daha fazla pay almayı hedeflediğine de işaret ederek, ülkeye çok yatırım çekmeyi istediklerini aktardı.

Meşhet Şimşek temaslarını Riyad’da sürdürüyor

Bakan Şimşek, bugün de Riyad’da Future Investment Initiative konferansına katılacaklarını bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)