Merkel: Yunanistan'a yapılan teklif olağanüstü cömert
AA

merkel tsipras

Merkel, Brüksel'de Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada Yunanistan'a yapılan "olağanüstü cömert teklif"in kabul edilmesi çağrısında bulundu.

"ALTERNATİF PLANIMIZ YOK"

Merkel Hollande ve Tsipras ile beraber bundan sonra atılacak adımların konuşulduğunu belirterek, Yunanistan'ı yapılan teklifi kabul etmesi için cesaretlendirdiklerini kaydetti. Cumartesi günü yapılması ön görülen Avro Bölgesi (Eurogroup) toplantısının çok önemli olduğuna dikkati çeken Merkel, bu toplantının başarısızlıkla sonuçlanması durumunda alternatif bir planlarının olmadığını da vurguladı.

Merkel: Yunanistan'a yapılan teklif olağanüstü cömert

YENİ TEKLİF HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VERİLMEMİŞTİ

Yunan hükümeti tarafından Pazartesi günü teklif edilen tedbir paketinin reddedilmesinin ardından, kreditörler hükümete anlaşma için birtakım yeni şartlar önermiş ancak yeni teklif hakkında detaylı bilgi verilmemişti.

Yunanistan, kreditörlerin, kurtarma paketindeki 7,2 milyar avroyu serbest bırakmaması halinde bu ay sonuna kadar IMF'ye ödemesi gereken 1,6 milyar avro borcu karşılayamayacak. Brüksel'deki olağanüstü AB liderleri zirvesine kadar Yunanistan'daki mali krizin çözümüne yönelik bir anlaşma sağlanması ümit ediliyordu.

YUNANİSTAN REFERANDUM KARARI ALDI

Diğer yandan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, dün kreditörlerle sürdürülen görüşmelerin tıkanması üzerine, Brüksel’den Atina’ya döndü ve akşam saatlerinde bakanlar kurulunu acilen topladı. Toplantı sonrası televizyonlardan halka seslenen Çipras, Avrupalı kurumların anlaşma karşılığında öne sürdüğü koşulların kabul edilip edilmemesini halk oylamasına sunma kararı aldıklarını açıkladı. Referandum 5 Temmuz'da..

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)