Merkez Bankası'nda devir-teslim töreni

Merkez Bankası Başkanlığı görev süresi 19 Nisan mesai saati bitimi itibarıyla sona eren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Başçı, yeni Başkan Murat Çetinkaya’ya görevini Merkez Bankası’nda düzenlenen törenle devretti .

Törende konuşan eski başkan Erdem Başçı, "Merkez Bankası'nda son beş yılı başkanlık makamında olmak üzere, 12 yılı aşkın süre görev yaptım. Bugün bu önemli görevi gönül rahatlığı ile Sayın Murat Çetinkaya'ya devrediyorum.

Merkez Bankası'nda devir-teslim töreni

Bundan büyük mutluluk duyuyorum çünkü bu işi devir teslim ile başlatıp devir teslim töreniyle bırakan ilk başkanım. Geçen 12 yıllık süreçte, sıradışı zorlukların yanı sıra önemli gelişmelere de şahit oldu. Türk Lirası'ndan altı sıfır atıldı, TL'nin yeni simgesi belirlendi." dedi.

Merkez Bankası'nda devir-teslim töreni VİDEO

Merkez Bankası'nda devir-teslim töreni

ŞEFFAF VE ÖNGÖRÜLEBİLİR POLİTİKALAR

Erdem Başçı'dan sonra kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "Şeffaf ve öngörülebilir politikalar izleyeceğiz" dedi.

Murat Çetinkaya'nın konuşmasından satır başları;

Sayın Başkanım, beş yıllık görev sürenizin dört yılında sizinle birlikte çalışma fırsatı yakaladım. Görev yaptığınız dönem küresel risklerin en yüksek seviyede olduğu bir dönemde. Bu süreçte gemiyi güvenli limanlara taşıma konusunda önemli adımlar attınız. Özellikle kullanmış olduğunuz makro ihtiyati araçlar tüm dünyada kabul gördü. Bankamız karar alma süreçlerinde farklı karar alma mekanizmalarını, ortak bir karara yansıttı.

TCMB olarak önümüzdeki dönemde paydaşlarla iletişimin artırılmasının önemli faydalar sağlayacağından eminim. Önümüzdeki dönemde de şeffaf ve öngörülebilir politikalarla devam edeceğiz. Enflasyonun hedef koyulmuş seviyelere ulaşması için çalışırken, disiplini de elde bırakmayacağız."