Mustafa Varank: 2025'te yapay zeka alanındaki istihdam en az 50 bine ulaşacak
AA

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan, Türkiye'nin 5 yıllık dönemdeki yapay zeka çalışmalarına yön verecek ilk "Ulusal Yapay Zeka Stratejisi", Bilişim Vadisi'nde kamuoyuna tanıtıldı.

Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli'de Türkiye'nin ulusal yapay zeka stratejisini hakkında bilgi verdi.

Bakan Varank, Bilişim Vadisi'ndeki stratejiyi, "2025'te yapay zeka alanındaki istihdamın en az 50 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Bu nedenle nitelikli insan kaynağının yetişmesi için çok önemli tedbirler belirledik." şeklinde açıkladı.

Mustafa Varank: 2025'te yapay zeka alanındaki istihdam en az 50 bine ulaşacak ViDEO

Yapay zeka istihdamı artıracak

TEDBİR VE DESTEKLER ARTACAK

Bakan Varank, Yapay Zeka Stratejini belirlenen tedbirlerle desteklerin daha da etkinleştirileceğini aktararak "Bu alanda da yeni 'unicorn'lar çıkaracağız. Ulusal Yapay Zeka Stratejimizde deneyen, keşfeden, öğrenen ve bu doğrultuda kendisini sürekli güncelleyen bir ekosistemin oluşturulmasını hedefledik." dedi.

Yapay zeka istihdamı artıracak

YAPAY ZEKA ALANININ ÜLKE EKONOMİSİNE YAPTIĞI KATKI YÜZDE 5 ARTACAK

Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Türkiye'nin İlk Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'ne ilişkin, 2025'te yapay zeka alanının ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hasılasına yaptığı katkıyı yüzde 5'e yükseltmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Yapay zeka istihdamı artıracak

DİJİTAL İKİZLER SAHNEDE

Bakan Varank ve Koç, yapay zeka ve hologram teknolojileri kullanılarak üretilen  Bilge ve Bilgin isimlerindeki dijital ikiz asistanlarla konuştu.

Yapay zeka istihdamı artıracak

Yapay zeka istihdamı artıracak

Yapay zeka istihdamı artıracak

Yapay zeka istihdamı artıracak

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)