Türkiye'de e-ticaretin ayrıntıları

kredikartı

Webrazzipro'dan alınan bilgilere göre, Türkiye'de toplam internet kullanıcı sayısı 34 milyondan fazla. Son yıllarda büyük artış gösteren sektörde internetten yapılan kartlı ödeme tutarı 2010'da 13 milyar TL iken, 2013 yılında artış göstererek 29 milyar TL'yi buldu.

alışveriş.jpg

2013'TE E-TİCARET PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ 10 MİLYAR LİRA

2013'te  e-ticaret pazar büyüklüğü 10 milyar TL'yi bulurken, Türkiye'de toplam banka kartı sayısı 102 milyon, kredi kartı sayısı ise 57 milyona ulaştı. Çoğu insan için vazgeçilmez hale gelen kredi kartı kullanımı, verilerde de doğruluğunu kanıtlar nitelikte. Örneğin kart başına ortalama işlem tutarı; banka kartında 965 TL, kredi kartında ise 952TL.

alışveriş.jpg

ALIŞVERİŞLERDE YÜZDE 68'İNDE KREDİ KARTI KULLANILIYOR

Alışverişlerde banka kartına gösterilen ilgi kredi kartının neredeyse dörtte biri. Bu alışverişlerin yüzde 68'inde kredi kartı, yüzde 15'inde banka kartı kullanılıyor. Ayrıca online alılşveriş son zamanların en pratik ve rahat alışveriş tekniği. 57 milyon kredi kartının 19 milyonu online alışverişlerde kullanılıyor. Ortalama sepet tutatrı ise 200 TL'yi buluyor.alışveriş.jpg

EN ÇOK HARCAMA HAVAYOLU ULAŞIMINDA

Online alışverişlerde en çok harcama ise  havayolu ulaşımı için yapılıyor. İnternet alışverişi en çok kullanılan il İstanbul. Dolayısıyla online alışverişlerin yüzde 27'si İstanbul'a gönderiliyor. Ayrıca en fazla perşembe günü alışveriş yapılıyor ve bu alışverişi genellikle 35-44 yaş arasındakiler gerçekleştiriyor.

alışveriş.jpg