Hobbit Köyü'ndeki evler yapısıyla büyülüyor
DHA

Yeni Zelanda'nın kuzeyindeki, 6 bin nüfuslu Matamata kasabası yakınındaki açık hava stüdyosu ziyaretçi akınına uğruyor. Fantastik diyar Shire. aslında, Yeni Zelandalı Russell Alexander'ın 10 bin koyun otlattığı 48 dekarlık çiftliği. Vadinin kuytusundaki alana serpiştirilen Hobbit mağara evleri, masalsı bacalı kulübeler, yel değirmeni ve yeşillik görenleri adeta büyülüyor.

Hobbit Köyü'ndeki evler yapısıyla büyülüyor

FİLMLERİ REKORLAR KIRMIŞTI

Yönetmen Peter Jackson'un arazinin özel çayırının yeşiline bayılıp 1999'da yaptırdığı Hobbit köyü 2011'de yeni Hobbit filmi için yeniden elden geçirilmiş. J.R. Tolkien'in ‘Yüzüklerin Efendisi' üçlemesi 2001-2004 arasında sinemaya uyarlamış, filmler 11 Oscar kazanıp yaklaşık 2.9 milyar dolar gelir elde etmişti. ‘Hobbit: Beklenmeyen Yolculuk' filmiyle ülke adeta turist akınına uğradı. Tüm dünyaı saran Hobbit dalgası sayesinde Yeni Zelanda'da Hobbit turizmi odaklı 17 firma kuruldu. Bugüne kadar sadece film mekânlarını görmek için ülkeye gidenlerin sayısı 300 bin kişiyi geçti. hobbit evleri

Hobbit Köyü'ndeki evler yapısıyla büyülüyor

44 HOBBİT EVİ

Hobbiton'da bulunan 44 Hobbit evi sürekli olarak bakılırken, filmdeki unutulmaz sahnelerin geçtiği mekanlar, ziyaretçilere unutulmaz anla yaşatıyor. Bu şirin evlere ek olarak, meşhur "Green Dragon Pub" (Yeşil Ejderha Hanı), "Su Değirmeni, "Çift Kemerli Köprü" ve "Party Tree" de köyde bulunan güzellikler arasındadır. Hobbiton'daki toprağa gömülü şirin evlerin biri hariç hepsi kapalı. Filmin iç mekan çekimleri kapalı stüdyolarda yapılmış. Kapısını açıp girebilen tek evin içi ise bu günlerde boş. Köyde, en küçük ayrıntı bile gözden kaçırılmadan tüm detaylar büyük bir titizlikle hazırlanmış.

Hobbit Köyü'ndeki evler yapısıyla büyülüyor

HOBBİT'İ YAŞAMAK

Bagginsler'in, büyücü Gandalf sayesinde maceraya adım attığı bu topraklara gidenler, ilk olarak Frodo ve arkadaşlarının gecelediği, hatta Yolgezer- Aragorn ile tanıştıkları Green Dragon Inn'e (Yeşil Ejderha Hanı) uğruyor. Burada, ziyaretçilere filmlerde içilen içiceklerin benzerleri sunuluyor. İki bin plastik yaprakla gerçek bir ceviz ağacı gibi görünen efsanevi ağaç, tüm azametiyle Hobbit köyüne başka bir güzellik katıyor.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)