Karadeniz'de Arap yatırımı artıyor
İHA

Muhteşem yeşilliğin mavi deniz ile buluştuğu Karadeniz’de, özellikle eşsiz yaylaları görmek isteyen Orta Doğu, Körfez, Kuzey Afrikalı turistler, ziyaret ettikleri bölgelerden gayrimenkul ve arsa yatırımlarına yöneliyor.

Bir yıl içerisinde yaklaşık 100 bin Arap turistin ziyaret ettiği Ordu’da, Arap turistlerin aldığı gayrimenkul satışları da giderek artıyor.

Karadeniz'de Arap yatırımı artıyor

YATIRIMLAR HIZ KAZANIYOR

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Karadeniz’in Arap turistler için bir potansiyel bölgesine olduğuna değinerek, gün geçtikçe yatırımların arttığını söyledi. Yüce, “Arapların bize ilgi göstermesinin sebebi, onlar için bizim bölgemiz bir potansiyel. Bizim bir yanımızda alabildiğine mavi deniz, diğer tarafında olabildiğine yeşillik. Yani dünyanın çok az bölgesinde görülen bir doğa harikası içerisinde yaşıyoruz. Araplar da çöl bölgelerinde yaşadıkları için bizim buralar onlar için ‘hayali bir cennet’ gibi. Bu nedenle de bizim bölgemize yatırım yapıyorlar. Gün geçtikçe Arapların yatırımları daha da hız kazanıyor." dedi.

Karadeniz'de Arap yatırımı artıyor

150'NİN ÜZERİNDE GAYRİMENKUL, 40 FINDIK BAHÇESİ

Yüce, "Yaklaşık şu anda 150’nin üzerinde bir gayrimenkul alımı gerçekleştirdiler. Özellikle Ünye ve Fatsa ilçeleri ağırlıklı olmak şartıyla, bunların içerisinde konut var, fındık bahçesi alan Araplar var, biraz daha önümüzdeki dönemde ilimiz daha güzel tanıtılırsa, Araplar ve dış yatırımcılar daha fazla gelecek. Arsa olarak da 40’a yakın fındık bahçesi satın aldılar." şeklinde konuştu.

Karadeniz'de Arap yatırımı artıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)