Erbil'de restoranda terör saldırısı
AA & Ensonhaber

Erbil'in en işlek noktasında, Türk diplomatların yemek yemek için gittiği restoranda susturucu silahlarla saldırı gerçekleşti.

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

Erbil'de restoranda terör saldırısı VİDEO

DİPLOMATIMIZ ŞEHİT OLDU

Anadolu Ajansını'nın haberine göre silahlı saldırıda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda çalışan bir kişi şehit oldu.

Saldırıda bir Irak vatandaşı da hayatını kaybetti.

ERBİL EMNİYETİ AÇIKLAMA YAPTI

Erbil Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Erbil'deki bir restoranda bugün gerçekleşen silahlı saldırıda bir Türk diplomat ve bir Irak vatandaş hayatını kaybetti, bir vatandaş yaralandı." bilgisi verildi.

TAZİYEDEN DÖNÜYORDU

Başkonsolosluk görevlimiz, olay yerine taziyeden dönüp gelmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: SALDIRININ FAİLLERİ ARANIYOR

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi, başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk milletine sabır diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

"YAN MASADAKİLERE DE SALDIRDILAR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bağdat ve Erbil ile temas halinde olduklarını gerekirse heyet gönderileceğini bildirdi. Çavuşoğlu, olayın henüz netleşmediğini, saldırıyı gerçekleştirenlerin yan masadaki 2 Irak vatandaşına da ateş ettiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SALDIRIYI KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili, "Erbil’de konsolosluk çalışanlarımıza yönelik düzenlenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırıda şehit olan çalışanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Saldırının faillerinin süratle bulunmaları için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir." açıklamasını yaptı.

Erbil'de restoranda terör saldırısı

Erbil'de restoranda terör saldırısı

"HAİN SALDIRIYA GEREKEN CEVAP VERİLECEK"

Saldırıyla ilgili bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, "Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Daha sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Reep Tayyip Erdoğan ise, "Erbil’de konsolosluk çalışanlarımıza yönelik düzenlenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırıda şehit olan çalışanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Saldırının faillerinin süratle bulunmaları için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir." dedi.

Erbil'de restoranda terör saldırısı

Erbil'de restoranda terör saldırısı

Erbil'de restoranda terör saldırısı