Erdoğan'dan açlık grevi yapan BDP'lilere sert sözler

Erdoğan'dan açlık grevi yapan BDP'lilere sert sözler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cezaevlerindeki açlık grevleri ve bunlara destek veren BDP'li vekilleri şark kurnazlığı yapmakla suçladı.

"BİZ O ADIMLARI ZATEN ATTIK"

Açlık grevleri neticesinde gündeme gelen konuların en başından beri kendi gündemlerinde olduğunu belirten Erdoğan, bu eylemi yapanların asıl amacının atılan adımları kendilerine mal etmek olduğunu söyledi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "12 Eylül'de Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinde bazı tutuklu ve hükümlüler açlık grevi başlattılar. Önce BDP'nin teşvikleri, ardından da yurt içi ve yurt dışı desteklerle bir şantaj unsuru olarak hükümete dayatmaya çalıştılar. Kandil'e laf söyleyemeyenler yine hükümeti köşeye sıkıştırmanın gayreti içerisine giriyorlar. Bu eylemlerle gündeme gelen bazı konuları biz zaten gündemimize aldık. Atılan adımları kendilerine mal etmek için hükümet taviz veriyormuş görüntüsü vermek istiyorlar."

"ŞARK KURNAZLIĞINA KARNIMIZ TOK"

Türkiye'de ret ve asimilasyon politikalarının ortadan kalktığını belirten Erdoğan: "Bizim şark kurnazlığına karnımız toktur. Bunlar bugüne kadar çıkmaz sokaklara girmeye bataklıkta gitmeye alışmışlar. Yine yanlış hesaplar içine giriyorlar. Hükümet gelsin el atsın bizi kuyudan çıkarsın diyorlar. Türkiye'de ret ve asimilasyon politikalarının ortadan kalktığını hem sözlerimizle hem de eylemlerimizle ortaya koyduk. AK Parti'nin böyle bir sorunu yoktur bunları bitirdik.

"BDP'YE YAZIKLAR OLSUN"

En son 30 Eylül'de ana dilde savunma hakkını getireceğimizi Türkiye'ye ve dünyaya duyurduk. Şu anda cezaevlerinde ortaya konulan eylem, terör örgütünün kendi mensuplarını ölüme sürüklemesidir. BDP'ye bir kez daha yazıklar olsun" dedi.

"REJİME İHTİYAÇLARI VAR"

Açlık grevi kampanyalarına boyun eğmeyeceklerini belirten Erdoğan, cezaevlerindeki eylemlere destek için açlık grevi eylemine başlayan BDP'li vekillere şu sözlerle yüklendi: "Bu kampanyaya biz boyun eğmeyiz. Biz bu uluslararası tansiyonu germe oyununa asla boyun eğmeyiz. BDP'li vekiller de varsın açlık grevlerine devam etsinler. Bunların ciddi bir şekilde rejim yapmaya ihtiyacı var. Bu arada şiş kebaplar gelmesin. Bu arada ciddi bir nefis terbiyesine de ihtiyaç var. Bakıyorsunuz daha yeni, bir diğeri diğerine ciğer ikram ediyor. Kendi safahatları için gençlerden ellerini çeksinler."

ERDOĞAN'DAN AÇLIK GREVİ YAPAN BDP'LİLERE SERT SÖZLER

Erdoğan'dan açlık grevi yapan BDP'lilere sert sözler