Erzurum ve Iğdır'ı korkutan ışığın sırrı-İzleyin

Erzurum ve Iğdır'ı korkutan ışığın sırrı-İzleyin

ENSONHABER.COM/ÖZEL HABER Iğdır ve Erzurum'da akşam saatlerinde gökyüzünde görülen ışık, vatandaşları hem heyecanlandırdı hem de korkuttu. Bölge sakinlerinin youtube'a attığı görüntüler tık rekoru kırmaya başladı.

Erzurum'da olaya şahit olan vatandaşlardan birinin yorumu ise en az esarengiz ışık kadar ilginçti.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

"AK PARTİ'NİN AMBLEMİNE BENZİR"

Olayı görüntüleyen vatandaşlardan biri, ışığın uçaktan geldiğini söylerken bir diğeri füzeye benzetti. En ilginç yorum ise ışığın AK Parti'nin amblemine benzetilmesi oldu.

IŞIĞIN SIRRI NE..

Iğdır Valisi Amir Çiçek, ışık için "meteorolojik bir cisim" açıklaması yapmıştı. Aralık ilçesinde ışığın bıraktığı dumandan iki kişi rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Hatta bu ışık topları, yurdun farklı illerinde de görülmüşütü.

Gökyüzünde panik yaratan ışık haberi için tıklayın

Yapılan açıklamaya rağmen bu görüntüler, sosyal medyada bazı komplo teorilerini yeniden gündeme getirdi.

SİLAH DENEMESİ Mİ

Çekilen görüntüler, vatandaşların gözlemleri ve bazı vatandaşların olaydan sonra hastaneye kaldırılması, akıllara yeni teknoloji ürünü silahları getiriyor: HAARP.

HAARP NE MİDİR?

Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı(HAARP), Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen İyonosfer'in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen çalışma.

HAARP DEPREM SİLAHI MI-TIKLAYIN

FİKİR BABASI TESLA

Bu fikir, ilk kez Sırp asıllı ABD'li bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmıştır. Bu projenin hayata geçirilmemesi için birçok ülkede kampanyalar olmuştur. Çünkü HAARP projesi iklim kontrol ve yapay deprem silahı olarak kullanılabilme iddialarından dolayı çok tartışmalı bir konu halini almıştır.

HAARP, Pentagon'un kontrolünde ve ABD ordusunun hizmetinde olan önemli bir proje.

ALASKA'DAKİ HAARP ANTENLERİ

Alaska'daki merkezde şu anda, yüksek frekansta radyo sinyali yayınlayabilen toplam 180 adet anten bulunuyor. Bunların yanı sıra, çok yüksek frekanstaki sinyallerle ilgili çalışmalarda kullanılacak olan bir radarın yapılması da planlanmakta.

Erzurum ve Iğdır'ı korkutan ışığın sırrı-İzleyin

HAARP projesi kapsamında, iyonosferin ısıtılması yoluyla ELF (çok düşük frekans) dalgaları da üretilmekte.

UÇAKLAR İÇİN TEHDİT

Elektromanyetik dalgalar üzerine birçok deneyin yapıldığı bu alan, uçaklar için çok tehlikeli. Bu yüzden HAARP tesislerinde, uçak kontrol sistemi kurulmuştur. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda antenlerin faaliyetleri otomatik olarak durduruluyor.

KORKUNÇ AYRINTILAR

sionvadisi.net'de konuyla ilgili yayınlanan yazıya göre HAARP, öylesine bir güç haline gelebilir ki, elinde tutan dünyanın tartışmasız hakimi olur.

Projenin karşıtlarından biri olan, ülkenin en ünlü jeofizikçilerinden Prof.Gordon J.F.MacDonald, elektromanyetik teknolojinin yapabildiklerini sıralıyor:

-İklimleri değiştirme

-Kutupları eritme yada yerinden oynatma

-Ozon tabakası ile oynama

-Deprem

-Okyanus dalgalarını kontrol

-Dünyanın enerji alanları ile oynayarak, insan beynini kontrol altına alma

-Radyasyon yaymayan termonükleer patlama

ABD KENDİ PROJESİNİ YASAKLIYOR

Amerikan Hava Kuvvetleri, iklimlerin kontrolünü amaçlayan "Spacecast 2020" projesi ile ilgili olarak "Çevreyi değiştirme teknikleri ile bir başka ülkeyi yok etmek veya zarara uğratmak yasaktır" açıklamasını da yapmıştı.

YENİ DÜNYA DÜZENİ

Bu proje çok küçük sinyallerle çok büyük enerjileri kontrol etme mantığı üzerine kurulduğuna göre, Zbigniev Brezinski'nin 1970'lerde sözünü ettiği "İlerki yıllarda teknolojiye bağlı daha kontrollü bir toplum olacağı ve elitlerin bu imkanı kullanacağı" cümlesi sanki gerçek oluyor.

ABD eski Başkanı George Bush, "Yeni Dünya Düzeni" cümlesini kullanırken, acaba sadece, siyasi anlamda mı bunu söylemişti, tartışılır.

HAARP'LA İLGİLİ BİLGİLER SİLİNİYOR

Bu konuda internette açılan sayfalar, konuşmalar, gelen bilgiler, tartışılan konular sık sık esrarengiz eller tarafından silinip yok ediliyor. HAARP, bu konuyu inceleyenlere göre, 1994 yılından bu yana, en çok sansüre uğrayan konu durumunda.

EN ÇOK SANSÜRLENEN HABERLER ARASINDA

ABD'de yürütülen proje kapsamında 2010-2011 yılının en fazla sansürlenen 25 haberi arasında HAARP da var.

KOMPLO TEORİSİ GİBİ GÜNDEM

Dünya ve Türkiye gündemine kısa bir flachback yapalım:

Yaklaşık bir ay önce İsrail, İran'ı vurabileceğini söylemiş, İran da aynı sertlikte yanıt vermişti. ABD ve Avrupa'nın İran ve Suriye ile ilgili kararlarına Rusya ve Çin veto koymuştu. 1 hafta önce Annan planının artık Suriye'de işlemediği BM gözlemcilerince açıklanarak, Suriye'ye "askeri müdahale" sinyali verilmişti

ESAD'IN RESTİNE REST

Bir kaç gün önce Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Batı ülkeleri arasında diplomatların sınır dışı edilmiş, dün ise ABD ve Türkiye'den Suriye'ye ve Esad rejimine yönelik "askeri yaptırım" imalı mesajlar verilmişti.

Aynı gün, aynı saatlerde, Türkiye'nin farklı illerinde esrarengiz ışık topları görülüyor. Bu ışıklardan biri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaret edeceği Iğdır'da ortaya çıkıyor. Tekirdağ açıklarında deprem oluyor. Ve İlluminati tarikatı olarak bilinen marjinal oluşumun üyesi olduğu iddia edilen ABD'li pop yıldızı Madonna, İstanbul konserinde sahneye silahla ve bilindik İluminati simgeleriyle çıkıyor. Okurlarımız İlluminati'yi biraz araştırmışlarsa, ne demek istediğimizi anlayacaklardır. Tabii bunların hepsi bir komplo teorisi, gerçek dışı yanılsamalar da olabilir.. Yorum okurlarımızın..

Not: Konuyla ilgili bizi bilgilendiren okurumuza teşekkür ederiz.

Erzurum ve Iğdır'ı korkutan ışığın sırrı-İzleyin