Fas 7 büyüklüğünde depremle sarsıldı
Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede meydana gelen depremin 7 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Depremde 820 kişinin öldüğü aktarıldı.
1/8
Fas'ta yerel saatle 23.10 sularında yerin 8 kilometre derinliğinde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
2/8
Depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes ve Fes kentlerinde hissedildiği aktarıldı.
3/8
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, halkın deprem sonrası sokaklara çıkması yer aldı.
4/8
Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin pek çok kentinde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre 820 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.
5/8
Ölümlerin yaşandığı şehirler arasında Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua'nın bulunduğu aktarıldı.
6/8
Olay yerinden görüntülerde, Marakeş'te yer alan caminin bir bölümünün çökmesi nedeniyle birkaç kişinin yaralandığı görüldü.
7/8
Brahim Himmi isimli yerel sakin, birçok ambulansın hasarlı bölgelere sevk edildiğini söyledi. Himmi, çok sayıda binanın zarar gördüğünü dile getirdi.
8/8