Marmara Denizi'nde denizanası sayısında artış yaşandı

Marmara Denizi'nde denizanası sayısında artış yaşandı 1/8

Marmara Denizi'nde, denizanası sayısındaki artış vatandaşlarda şaşkınlığa neden oldu.

Marmara Denizi'nde denizanası sayısında artış yaşandı 2/8

Tekirdağ Süleymanpaşa kıyı şeridinde yürüyen vatandaşlar, deniz yüzeyini kaplayan denizanalarıyla karşılaştı.

Marmara Denizi'nde denizanası sayısında artış yaşandı 3/8

Bazı vatandaşlar bu durumu cep telefonu kameraları ile kaydetti. Rumeli İskelesi'nde gezen vatandaşlardan Ercan Çemek, sahilde çok deniz anası olduğunu söyledi.

Marmara Denizi'nde denizanası sayısında artış yaşandı 4/8

Bu sene denizanalarının fazlalığının dikkat çektiğini anlatan Çemek, "Daha önce kıyılarda çok vardı. Sahilde bunları görmek normal ama bu biraz fazla. İnsan kalabalığı ve küresel ısınmadan olabilir." dedi.

Marmara Denizi'nde denizanası sayısında artış yaşandı 5/8

İskelede balık tutan Berkant Akkur ise bu durumun hava sıcaklığından kaynaklanmış olabileceğini vurgulayarak, "Sahilde bu kadar denizanası olması normal değil. Daha önce sahilde deniz anası oluyordu ama bu kadar değildi ve çok yoğun yoktu." diye konuştu.

Marmara Denizi'nde denizanası sayısında artış yaşandı 6/8

Kapaklı ilçesinden kent merkezine gelen Mehmet Bayık, ilk defa böyle bir olaya şahit olduğunu ifade etti.

Marmara Denizi'nde denizanası sayısında artış yaşandı 7/8

Ahmet Ezim ise önceden de sahilde deniz anası gördüğünü belirterek, "Kumbağ tarafında görmüştüm. Bir ara turuncu denizanaları denizi sarmıştı. Kumbağ'daki turuncu denizanaları farklı bir türdü ama bu beyaz denizanalarının bu kadar yoğun olduğunu görmemiştim." ifadelerini kullandı.

Marmara Denizi'nde denizanası sayısında artış yaşandı 8/8

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Şirin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, denizanası çokluğunun normal olduğunu, bu durumların küresel iklim değişikliklerine ve mevsim sürelerinin uzamasına bağlı geliştiğini dile getirmişti.