Gaziantep Valisi'nden saldırıyla ilgili açıklama

Gaziantep Valisi'nden saldırıyla ilgili açıklama

Gaziantep'te 4'ü çocuk 9 sivilin hayatını kaybettiği bombalı saldırı sonrası Gaziantep Valisi Erdal Ata son durumla ilgili kapsamlı bir basın açıklaması yaptı.

Bir numaralı zanlının Firaz kod adlı Murat Filiz'in olduğunu kaydeden Vali Ata, bombanın Diyarbakır kırsalında yüklendiğini dile getirdi. Ata, bir numaralı zanlının fotoğrafını da basına gösterdi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

İşte Vali Ata'nın açıklamalarının satır başları:

FİRAZ KOD ADLI MURAT FİLİZ

Citroen aracı Siverek'te alıp Gaziantep'e getirildiği tesbit edildi. Zanlılar arasındaki Firaz kod adlı Murat Filiz'in gerçekleştiği tesbit edilmiştir.. Saldırının bir numaralı sorumlusu olan Murat Filiz'in yakalanması için arama çalışmalara devam ediyor.

İŞTE BİR NUMARALI ZANLININ FOTOĞRAFLARI

Gaziantep Valisi'nden saldırıyla ilgili açıklama

ZANLI TÜRKİYE'DE

Gözaltı süreleri dolan 4 sanık mahkemeye çıkarılmıştır. Zanlı Murat Filiz'in Türkiye'de olduğunu düşünüyoruz.

Bana verilen bilgilere göre daha ileride bir tamirci varmış. Onun için izin veriliyor. İlk etapta emniyetin tam önüne aracın bırakılmasına izin verilmiyor.

50 KİLO C-4 PATLAYICI

Bomba araca Diyarbakır kırsalında yükleniyor. Zanlının Türkiye'de olduğunu tahmin ediyoruz. Olayda 50 kilo C-4 patlayıcı kullanıldı.

Avrupa ülkelerinde halk herhangi bir durumda hemen ihbarda bulunuyor. Ama biz maalesef anı desteği göremiyoruz. Halktan normal olmayan durumları emniyete bildirmelerini istiyoruz.

Şu anda gözaltına olanların sayısı 13.