Athena Gökhan'ın takkeli fotoğrafı

Athena Gökhan'ın abdest aldığı bir fotoğrafın sosyal medyada paylaşılmasının ardından başlayan polemiğe yine Gökhan, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun bir dönem İslam'ın dövmeyle ilgili hükmüne dair açıklamasını paylaşarak son verdi.

DÖVME İLE ABDEST OLUR MU?

Nihat Hatipoğlu'nun açıklamalarına göre, dövme ile abdest ve namaz kabul olur ancak dövme yaptırmak dinen günah ve haramdır. Hatipoğlu "Peygamber Efendimiz dövmeyi kesinlikle yasaklamıştır" ifadelerini kullanmıştır.

NİHAT HATİPOĞLU'NDAN DÖVME AÇIKLAMASI

ATHENA GÖKHAN'DAN YENİ FOTOĞRAF

Gündemden düşmeyen sempatik şarkıcı hayranlarını mest etmeye devam ediyor. Athena Gökhan'ın Twitter'dan paylaşılan yeni fotoğrafı yine sosyal medyayı salladı. Bir hayranının "Hiç kimse dıştan göründüğü gibi değildir. Helal O'na" notuyla Gökhan'ın takkeli fotoğrafını paylaştı.

Bu arada paylaşılan bu fotoğraf ile de Athena Gökhan'ın hangi tarikata bağlı olduğu da ortaya çıktı.

TAKKE VE YELEK TARİKATIN NİŞANI

Fotoğrafta Gökhan'ın takke taktığı ve Cerrahilerle özdeşleşen yeleklerden giydiği görülüyor. Bu fotoğraf ile birlikte Gökhan Özoğuz'un, birçok ünlünün de aralarında bulunduğu Cerrahi Tarikatı'ndan olduğu anlaşıldı.

MAZHAR ALANSON DA BU TARİKATTA

Cerrahi Tarikatı'nda bulunan ünlü isimlerden bir kaçı da şöyle; Ahmet Özhan, Mazhar Alanson, Cem Yılmaz, Ali Taran...

İşte paylaşılan fotoğraf..

Athena Gökhan'ın takkeli fotoğrafı

CERRAHİ TARİKATI NEDİR?

Cerrahiler Türkiye'deki 12 tarikattan birinin kolu. Cerrahi Cemaati'nin lideri, Şeyh Nurettin Cerrahi'dir. Şu anda tarikata Tuğrul İnançer önderlik etmektedir. Dergâhı Karagümrük'te bulunan tarikatın dünyada 30 bin üyesi bulunuyor. Cerrahi tarikatı, Osmanlı'nın son dönemlerinde özellikle de İstanbul'da üniversite gençliği üzerinde çok etkili olan bir tarikattır. Cerrahi tarikatı birtakım hükümlerini Kadiri tarikatından, birtakım uygulamalarını da Rifai tarikatından almıştır.

EN ESKİ DERGÂHLARDAN

Cerrahiler'in Karagümrük'teki Canfeda Camii Sokağı'nda bulunan dergahı ise, Sultan III. Ahmed tarafından 1703 yılında Nureddin Cerrahi için yaptırıldı. Tekkede Tevhidhane, türbe, erkekler bölümü ve kadınlar bölümü bulunuyor. Türbe, özgün unsurlarını yitirmeden varlığını devam ettirebilen nadir dergahlardan biri olarak kabul ediliyor. Dergahta toplantılar öncesi halka yemek veriliyor.