Graham Bell'den telefon fırçası

graham

Hologram teknolojisiyle YTÜ'de Eğitim Teknolojileri Zirvesi'ne katılan Graham Bell, “Görüyorum ki telefon, benim keşfettiğim telefon olmaktan çıkmış” dedi.

GEÇEN YIL EİNSTEİN GELMİŞTİ

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin (ETZ) ikincisi düzenlendi. Geçtiğimiz yıl Albert Einstein'ın hologramıyla teknoloji dünyasına damga vuran ETZ'de bu yılın sürprizi ise telefonu keşfeden Graham Bell'in hologramı oldu.

Graham Bell'den telefon fırçası

EŞ ZAMANLI SUNUM YAPILDI

Eğitim ve Teknoloji sektörünün dışında; akademisyenler, öğrenciler ve velileri bir araya getiren zirvede, 19 yabancı konuşmacı, 20 akademisyen ve 11 öğretmenin yanı sıra iş dünyasından da 35 konuşmacı yer alarak, 15 ayrı salonda eş zamanlı sunumlar yaptı.

Graham Bell'den telefon fırçası

“BIRAK FOTOĞRAFIMI ÇEKMEYİ DE BENİ DİNLE”

10 Ocak günü yardımcısı Watson ile ilk telefon konuşmasını yapan Bell, bundan tam 139 sene sonra hologramla katıldığı ETZ'de, telefonu keşfetme sürecini anlattı. Bell'in “Bırakın elinizdeki şu telefonları, sana söylüyorum sana. Bırak fotoğrafımı çekmeyi de beni dinle” diyerek bazı katılımcıları uyarması salonda kahkaha seslerine neden oldu.

GRAHAM BELL İLE SELFİE

Telefonun keşfiyle bugünkü iletişimin temelinin atıldığını söyleyen Graham Bell, akıllı telefon uygulamalarının kendi keşfinin çok daha ötesinde olduğunu belirtti. Graham Bell, konuşmasının sonunda Eğitim Teknolojileri Zirvesi Koordinatörü, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanı Işıl Boy ile selfie çektirerek sosyal medyadan paylaştı.

Graham Bell'den telefon fırçası

Graham Bell'den telefon fırçası